Лични финанси

Ремонтирай терасата и я превърни в райско кътче

Публикувано на 20 април 2017 от Лили Николова

Ремонтирай терасата и я превърни в райско кътче

Можеш да превърнеш малката си тераса в уютно кътче, в което да се наслаждаваш на топлите вечери през цялата година.

Външното пространство може да бъде добре усвоено с малък ремонт и практична декорация. Така терасата ще се превърне в твоя домашен бар, място за почивка и дори креативно местенце за работа. Предлагаме ти няколко идеи как това да стане възможно.

Усвои всяко място. Използвай стените, за да монтираш рафтове или стенни шкафове, които да използваш за съхранение. Декорирай ги с красиви „падащи“ цветя в свежи саксии. Това ще придаде уют и атмосфера.

Избери правилната настилка. Всеки майстор ще ти препоръча да използваш гранитогрес за пода на терасата, защото е устойчив на атмосферните условия и е много лесен за поддръжка. За още по-голям комфорт можеш да сложиш красив малък килим, с който ще освежиш пространството.

Обзавеждането. Обмисли използването на сгъваеми маса и столове, ако искаш да закусваш на терасата през уикенда. Те са много практични, защото по всяко време можеш да ги сгънеш и съхраниш в килера или мазето. Декорирай столовете с меки цветни възглавнички за по-голямо удобство и настроение. Имай предвид, че малката тераса не се нуждае от много мебели, така че не прекалявай.

Комбинирай неща. За да направиш балкона си още по-функционален, вместо столове използвай малка ракла, в която да съхраняваш домашни принадлежности. Ако сложиш и голяма възглавница върху капака ѝ, ще я превърнеш в удобно мини канапе.

Закрита или открита. Взависимост от възможностите, можеш да затвориш терасата с плъзгащи прозорци. Така ще постигнеш 2 в 1 - закрита и открита тераса. Друг вариант са сенниците, които обаче ще я предпазват само от слънцето и дъжда в топлите месеци.

Планирането на ремонт в дома не е лесна работа. Затова ти предлагаме да прегледаш нашето ръководство за реконструкция на дома или съветите ни за ремонт и освежаване. Разходите по такива проекти са неизбежни, но можеш да облекчиш бюджета като ги финансираш със специализирания ни потребителски кредит за ремонт до 70 000 лева.

Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?

Доброто планиране и умелото харчене винаги ми помагат да поддържам баланс. Така мога да посрещна всякакви ситуации без затруднение за разполагаемия ми бюджет.

Още мои публикации