Лични финанси

Проект "Ремонт в 3 лесни стъпки"

Публикувано на 12 март 2015 от Катя Делипавлова

Проект

Планираш ли да превърнеш апартамента или къщата си в дома на мечтите си?

Пролетта е идеалният момент, ако си решил най-накрая да направиш енергийно ефективен ремонт, да смениш водоснабдяването, електрическата мрежа, да сложиш изолация или да поправиш покрива. Ето 3 лесни стъпки, с които да реализираш плановете си:

Стъпка 1: Планирай

Когато домът ти се нуждае от основен ремонт, е добре да си направиш подробен план какво трябва да се подобри в него. Съветваме те да се консултираш с експерти, които да анализират качеството на водопровода, електрическата мрежа и дограмата. Това са и първите стъпки, с които ще го направиш икономичен и „здрав“. Подмяната на старата дограма, поставянето на вътрешна и външна изолация са нещата, които трябва да планираш първо. След като си направиш подробния оглед на всичко, което трябва да бъде подменено и ремонтирано, направи подробен бюджет на разходите си.

Стъпка 2: Финансирай

Инвестицията в дома е една от най-рентабилните. Все повече се говори за това, че всеки трябва да приспособи жилището си, така че то да бъде енергийно ефективно. Според специалисти, ако обновиш дома си, ще намалиш сметките си с над 30%.

За да осъществяваш спокойно плановете си, създадохме специализиран потребителски кредит за ремонт, с който можеш да получиш финансиране до 70 000 лв. С него имаш възможност да организираш и осъществиш проектите си, които да превърнат твоя апартамент или къща в уютния дом, за който мечтаеш. С БНП Париба Лични Финанси можеш да разсрочиш разходът за ремонт напред във времето до 96 месеца. Финансирането можеш да използваш за всичко, което ти е необходимо: обзавеждане, материали, плащане на строителни работници.

Стъпка 3: Реализирай

Последната стъпка към мечтания дом е започването на работата по него. След като си изготвил бюджета и имаш финансирането за проекта, можеш да пристъпиш към работа. Не се впускай в прибързани харчове, а внимателно сравнявай офертите за дограма, вътрешна и външна изолация. Ако сам ще купуваш материалите за ремонта, провери какви са възможностите за отстъпка при различните търговци. С навлизането на големите търговски вериги, става все по-лесно сам да набавиш всичко необходимо. Важно е също да избереш майстор или фирма, които са проверени и ще извършат плановете ти в предвидения срок и с необходимото качество. За целта е добре да разпиташ приятелите и познатите си, които да ти препоръчат изпълнител.

Ако се спреш на финансиране с потребителски кредит, използвай онлайн калкулаторът ни, за да разгледаш различните варианти.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации