Лични финанси

Проект "Ремонт в 3 лесни стъпки"

Публикувано на 12 март 2015 от Катя Делипавлова

Проект

Планираш ли да превърнеш апартамента или къщата си в дома на мечтите си?

Пролетта е идеалният момент, ако си решил най-накрая да направиш енергийно ефективен ремонт, да смениш водоснабдяването, електрическата мрежа, да сложиш изолация или да поправиш покрива. Ето 3 лесни стъпки, с които да реализираш плановете си:

Стъпка 1: Планирай

Когато домът ти се нуждае от основен ремонт, е добре да си направиш подробен план какво трябва да се подобри в него. Съветваме те да се консултираш с експерти, които да анализират качеството на водопровода, електрическата мрежа и дограмата. Това са и първите стъпки, с които ще го направиш икономичен и „здрав“. Подмяната на старата дограма, поставянето на вътрешна и външна изолация са нещата, които трябва да планираш първо. След като си направиш подробния оглед на всичко, което трябва да бъде подменено и ремонтирано, направи подробен бюджет на разходите си.

Стъпка 2: Финансирай

Инвестицията в дома е една от най-рентабилните. Все повече се говори за това, че всеки трябва да приспособи жилището си, така че то да бъде енергийно ефективно. Според специалисти, ако обновиш дома си, ще намалиш сметките си с над 30%.

За да осъществяваш спокойно плановете си, създадохме специализиран потребителски кредит за ремонт, с който можеш да получиш финансиране до 70 000 лв. С него имаш възможност да организираш и осъществиш проектите си, които да превърнат твоя апартамент или къща в уютния дом, за който мечтаеш. С БНП Париба Лични Финанси можеш да разсрочиш разходът за ремонт напред във времето до 96 месеца. Финансирането можеш да използваш за всичко, което ти е необходимо: обзавеждане, материали, плащане на строителни работници.

Стъпка 3: Реализирай

Последната стъпка към мечтания дом е започването на работата по него. След като си изготвил бюджета и имаш финансирането за проекта, можеш да пристъпиш към работа. Не се впускай в прибързани харчове, а внимателно сравнявай офертите за дограма, вътрешна и външна изолация. Ако сам ще купуваш материалите за ремонта, провери какви са възможностите за отстъпка при различните търговци. С навлизането на големите търговски вериги, става все по-лесно сам да набавиш всичко необходимо. Важно е също да избереш майстор или фирма, които са проверени и ще извършат плановете ти в предвидения срок и с необходимото качество. За целта е добре да разпиташ приятелите и познатите си, които да ти препоръчат изпълнител.

Ако се спреш на финансиране с потребителски кредит, използвай онлайн калкулаторът ни, за да разгледаш различните варианти.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации