Лични финанси

Пет признака, че трябва да харчиш повече

Публикувано на 17 юли 2017 от Веселина Евтимова

Пет признака, че трябва да харчиш повече

Изпадал ли си в ситуация, в която се двоумиш дали не харчиш твърде много? Ако отговаряш на долните признаци, значи можеш да се отпуснеш и да дадеш воля на желанията си.

Отдавна не си си купувал нови дрехи

Има хора, които смятат, че дрехите се носят докато са здрави и вършат работа. Облеклото е елемент на стила, и колкото и да не ти се вярва, всяка нова дреха в гардероба ти ще те зареди с нова доза самочувствие и позитивни емоции. Затова, не се ограничавай драстично от този разход. Още повече, че има страхотни облекла на съвсем разумна цена в търговската мрежа.

Не се забавляваш

Помниш ли последния път, когато отиде на кино или театър? Това удоволствие вече не е толкова скъпо. Ако отидеш на кино в четвъртък, билетите са по 5-7 лева, а театралните постановки са идеален начин да релаксираш след тежък работен ден. Ако киното и театърът не са твоите любими забавления, подари си излизане с приятели поне веднъж в седмицата или потърси билет за концерт на любим изпълнител.

Заемаш се с неща, от които не разбираш

Вкъщи нещо трябва да се ремонтира, но не викаш майстор, а се заемаш сам. Въпреки че нищо не разбираш от ВиК или електроинсталации. Желанието да се справиш сам с предизвикателствата е похвално, но подобна спестовност може да те вкара в допълнителни разходи и рано или късно ще се наложи да платиш на професионалист. Съветваме те внимателно да прецениш с какво можеш да се справиш сам и тогава да решиш дали да харчиш средства или не. 

Пазаруваш само на промоция

Промоциите и отстъпките са полезни за бюджета ти, но не се вманиачавай и не се превръщай в ловец на дискаунти. Така може да се лишиш от хубави и полезни вещи, които просто няма да намериш на промоция.

А ако все пак искаш да увеличиш спестяванията си, ти предлагаме да си припомниш как за една година можеш да спестиш 1 700 лева. При това без да натоварваш чувствително бюджета си.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации