Лични финанси

Топ 5 летни дестинации без плаж

Публикувано на 21 август 2018 от Валентина Райнова

Топ 5 летни дестинации без плаж

Докато някои не спират да мечтаят за пясъчните плажове и горещото слънце, други изтръпват при мисълта за претъпканите от туристи морски градове и курорти.

Лятото е време за почивка и удоволствия. Днес ти предлагаме пет дестинации, които не са екзотични острови, известни с плажовете си, но пък са интересни, близки и далечни забележителности и природни красоти.

Хевиз, Унгария

Понякога хубавите неща идват в малки опаковки. Това важи и за езерата. Езерото Хевиз в Унгария е известно като „географски феномен“ – температурата на водата в него е почти 39 градуса и то целогодишно. Студената вода на езерото се смесва с горещата, която извира от пукнатини. Водата е не само топла, но и богата на въглена киселина, сяра, калций, магнезий и бикарбонат. Смята се, че има и лечебни свойства. Другото предимство на малкото езеро е, че е в малък град - ако запазиш хотел в центъра на Хевиз, ще можеш да стигнеш до езерото пеша.  А ако това не ти е достатъчно, кокетния СПА град е близко до по-голямото и известно като Черното море на унгарците езеро- Балатон.

Бърно, Чехия

Ако обичаш Прага, но не искаш да си сред тълпите туристи, не се притеснявай - имаме идеалното предложение за теб - Бърно! Столицата на Чехия е красива, но ентусиазмът отстъпва пред битката за добра позиция за снимка на часовника в центъра или статуята на Кафка. Ето защо Бърно, вторият по големина град в страната, е добра алтернатива, в която всеки може да си намери нещо интересно. Можеш да видиш невероятни исторически сгради и забележителности, както и чудесни ресторанти и барове. Има и природни забележителности като подземни пещери, а за любителите на архитектурата – известната катедрала Св. "Петър и Павел".

Блед, Словения

Ако искаш да си част от приказка, то това е твоята дестинация. Любляна, столицата на Словения, е перфектната дестинация това лято. Кокетното градче ще те очарова с каменните си улички и усмихнатите хора, а ако ти се разхожда сред природата - можеш да си край езерото Блед за по-малко от час.  Предлагаме да си вземеш дървена лодка "Плетна" и да плаваш в сините води до острова в езерото. Можеш да изкачиш и 99-те стъпала до върха на църквата и да се насладиш на прекрасната гледка.

Плитвички езера, Хърватия

Има едно място в Хърватия, което не трябва да се пропуска - Плитвичките езера. Можеш да изминеш километри, разхождайки се сред тюркоазените води на езерата. Ако предпочиташ, можеш да си наемеш гид или да се качиш на лодка или колело. Езерата се намират в националния парк със същото име, който е с обща площ от близо 300 кв. км, от които езерата са около 1%. В парка живеят и животни като мечки, вълци, сърни и глигани, а флората е разнообразна. Разходката определено си заслужава, а и е наблизо.

Рейкявик, Исландия

Исландия - това зелено парче земя, което носи объркващото име "земя лед" е като от друга планета. Зелени пасища се редуват с черни плажове и вулканични скали. Но пък през лятото Исландия е рай - температурите са приятни, пътищата са безопасни, няма сняг. Ще можеш да се насладиш на спиращи дъха водопади, тучни зелени поляни и… термални бани. След цялото това ходене по планините и фиордите ще имаш нужда от една топла вана на открито.

Ако имаш идея къде искаш да прекараш лятната си ваканция, но не си сигурен как ще я финансираш, може да разгледаш възможностите за кредит за лични цели на сайта ни.  

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации