Лични финанси

Направи си сам прохладно лято

Публикувано на 15 август 2018 от Валентина Райнова

Направи си сам прохладно лято

Лятото е в разгара си и ти подготвихме няколко лесни и практични съвета как да се справиш с топлото време в града.

Трудно е да избягаме от горещината в града. Как да добавим прохлада в лятното ежедневие,  без да влагаме много допълнителни средства?

С няколко бързи и лесни трика, които ще успеят да върнат спокойния ти сън в горещините.

Използвай памук

Сатенът, коприната и полиестерът могат да звучат като чудесна идея за материал за чаршафи, но ги запази за по-студените нощи. Избери памучно спално бельо, за предпочитане в светли цветове. Материята ще позволи на кожата ти да диша и ще пусне хладния въздух да стигне до нея, вместо да я спарва.

Освежи се под душа

Един студен душ помага не само да мислиш трезво. Така ще понижиш телесната си температура и ще се отървеш от потенето.

Стой на ниско

Както помниш от часовете по физика, топлият въздух се качва нагоре. Затова е добра идея да сложиш матрака или хамака възможно най-близо до земята.

Гаси лампите

Поредният практичен съвет, който освен разхлада носи и спестени разходи. Електрическите крушки, дори и енергоспестяващите, отделят топлина. За щастие през лятото ни се налага да палим лампите доста късно. А защо за разнообразие не запалиш свещи? Някъде далеч от теб, разбира се, защото и те топлят доста.

Прохладна завеса

Ако закачиш мокро парче плат на отворения прозорец, лекият ветрец ще разхлади цялата стая. Това действа изключително добре, ако оставиш и още някой прозорец отворен, така че да става течение.

Това бяха нашите предложения как да създадеш прохлада през лятото. Надяваме се, че сме успели да разхладим твоя летен ден с нашите практични съвети.

От друга страна, по-лесно можеш да се справиш с летните жеги с климатик. Може да разгледаш  какви предложения имат нашите партньори. А ако вече си направил своя избор, знай че с кредитната карта на БНП Париба Лични Финанси можеш да си купиш и стока на изплащане със съкратена процедура.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации