Лични финанси

Планирай ски ваканция извън големите курорти

Публикувано на 12 януари 2017 от Лили Николова

Планирай ски ваканция извън големите курорти

Ако планираш своята ски ваканцията в България и искаш да е извън големите курорти, виж нашите предложения.

Чепеларе

Разположен на 10 км от Пампорово този град предлага страхотни условия за зимни спортове и традиционното родопско гостоприемство. Разполага с 12 ски писти с обща дължина над 20 км. Една от тях е най-дългата писта за алпийски дисциплини в България с дължина около 4 км. В Чепеларе има условия както за опитни скиори, така и за начинаещи. През миналия сезон еднодневната карта за всички съоръжения е била на цена 40 лв., като се предлагат отстъпки за по-дълъг период.

Добринище

Ако искаш да караш ски в Пирин, но да избегнеш оживлението на Банско, твоето място е Добринище. Там можеш да комбинираш любимия си спорт със СПА туризъм и уюта на местните механи. Ски зоната на Добринище е с обща дължина 7 км. Част от нея е и най-дългата писта в България – 5 500 метра и денивелация от 700 метра. Тук има условия и за начинаещи, и за напреднали скиори. Цената на картата за двуседалковия лифт през миналия сезон е била 32 лева на ден.

Узана

Тази ски дестинация е разположена в Централна България, на 22 км от град Габрово. Има една професионална писта с дължина 1 300 метра и 7 по-малки. В курорта са изградени и няколко влека, като през миналата година, за ползването им е заплащана цена от 20 лева на ден.

На разположение за настаняване са няколко хотела и хижи. В Узана е и географският център на България, който е обозначен със специален знак. От курорта може да се организират кратки екскурзии до Габрово, Етъра или връх Шипка.

Паничище

Курортът е разположен на 25 км от град Дупница. Разполага с алпийска писта с дължина 1,5 км, писти за деца и за ски бягане. В Паничище има много възможности за настаняване на приемливи цени. Наблизо е и Сапарева баня с нейните СПА хотели. От там можеш да стигнеш и до лифта до Седемте Рилски езера, където също има страхотни възможности за ски. Еднодневната карта за 2016 г. е струвала 15 лв.

Представихме ти четири интересни курорта в България. А ако искаш да практикуваш любимото си хоби в чужбина, можеш да разгледаш и нетрадиционни ски дестинации в съседните страни.

Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?

Доброто планиране и умелото харчене винаги ми помагат да поддържам баланс. Така мога да посрещна всякакви ситуации без затруднение за разполагаемия ми бюджет.

Още мои публикации