Лични финанси

Няма кой да гледа детето през ваканцията?

Публикувано на 2 август 2016 от Катя Делипавлова

Няма кой да гледа детето през ваканцията?

Един от основните проблеми на не малко родители през лятото е кой ще се грижи за детето им, докато са на работа. А помислил ли си за някое от тези решения?

Остава малко повече от месец до края на ваканцията – използвай го, за да направиш незабравимо лятото на детето си с:

Летен лагер

Дори и в средата на сезона можеш да запишеш детето на летен лагер. Обикновено има незапълнени места, от деца, които са се отказали.

Въпрос на избор е, а и на желание на детето, дали лагерът ще е на морето или на планината. Както и дали ще има интензивни занимания, като спорт или изкуство, или ще е с богата културна програма.

Езикова ваканция в чужбина

Вярно е, че пикът на записванията за летните обучения в чужбина е през пролетта, но и тук важи казаното за лагерите – винаги има last minute оферти. Предимствата на този вариант са много: детето ще подобри езиковите си знания, ще опознае нова култура, а и ще се запознае с интересни хора от цял свят.

Интензивен езиков курс в България

Това е по-евтиният вариант на обучението в чужбина. Всички езикови школи организират летни курсове. Така детето ти ще се фокусира само върху изучаването на език, ще мине още едно ниво от курса на обучение, а и ще има време за игри.

Летни занимални

Летните занимални са все по-популярна форма на помощ за родителите. В тях децата се занимават с изкуства, учат езици, ходят на екскурзии и дори преговарят учебния материал от изминалата година или преминават през задължителните книги за следващата.

Скаутски лагер

В България всяко лято се организират скаутски лагери на различни места. Под ръководството на опитни инструктори, децата се научават на важни умения като: оцеляване в природата, първа помощ, и най-важното – на работа в екип. Хубавото е, че спомените от катеренето по дървета, преминаването по въжени мостове или преходите в гората остават за цял живот.

А относно бюджета, който и вариант да избереш, ще са ти необходими средства, освен ако не “командироваш” детето при баба и дядо. Това могат да бъдат от няколко стотин лева за езиков курс или екипировка за лагер до няколко хиляди за езикова ваканция в чужбина. Независимо от това каква е сумата, можеш да я осигуриш с потребителски кредит, ако прецениш, че това е най-изгодния за теб и семейството ти вариант.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации