Лични финанси

Няма кой да гледа детето през ваканцията?

Публикувано на 2 август 2016 от Катя Делипавлова

Няма кой да гледа детето през ваканцията?

Един от основните проблеми на не малко родители през лятото е кой ще се грижи за детето им, докато са на работа. А помислил ли си за някое от тези решения?

Остава малко повече от месец до края на ваканцията – използвай го, за да направиш незабравимо лятото на детето си с:

Летен лагер

Дори и в средата на сезона можеш да запишеш детето на летен лагер. Обикновено има незапълнени места, от деца, които са се отказали.

Въпрос на избор е, а и на желание на детето, дали лагерът ще е на морето или на планината. Както и дали ще има интензивни занимания, като спорт или изкуство, или ще е с богата културна програма.

Езикова ваканция в чужбина

Вярно е, че пикът на записванията за летните обучения в чужбина е през пролетта, но и тук важи казаното за лагерите – винаги има last minute оферти. Предимствата на този вариант са много: детето ще подобри езиковите си знания, ще опознае нова култура, а и ще се запознае с интересни хора от цял свят.

Интензивен езиков курс в България

Това е по-евтиният вариант на обучението в чужбина. Всички езикови школи организират летни курсове. Така детето ти ще се фокусира само върху изучаването на език, ще мине още едно ниво от курса на обучение, а и ще има време за игри.

Летни занимални

Летните занимални са все по-популярна форма на помощ за родителите. В тях децата се занимават с изкуства, учат езици, ходят на екскурзии и дори преговарят учебния материал от изминалата година или преминават през задължителните книги за следващата.

Скаутски лагер

В България всяко лято се организират скаутски лагери на различни места. Под ръководството на опитни инструктори, децата се научават на важни умения като: оцеляване в природата, първа помощ, и най-важното – на работа в екип. Хубавото е, че спомените от катеренето по дървета, преминаването по въжени мостове или преходите в гората остават за цял живот.

А относно бюджета, който и вариант да избереш, ще са ти необходими средства, освен ако не “командироваш” детето при баба и дядо. Това могат да бъдат от няколко стотин лева за езиков курс или екипировка за лагер до няколко хиляди за езикова ваканция в чужбина. Независимо от това каква е сумата, можеш да я осигуриш с потребителски кредит, ако прецениш, че това е най-изгодния за теб и семейството ти вариант.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации