Лични финанси

Календар на желанията: планирай важните проекти и тяхното финансиране

Публикувано на 5 февруари 2024 от Милена Хаджиева

Календар на желанията: планирай важните проекти и тяхното финансиране

Отбележи важните дати и желаните цели – ремонт, нова кола, екзотична дестинация и предвиди и финансирането им.

В забързаното ни ежедневие, да бъдем организирани е от съществено значение, особено когато става въпрос за управление на финансите ни и нашия шопинг лист.  Тук идва момента, в който трябва реалистично да преценим своя бюджет и да го съпоставим с планираните от нас покупки и проекти. Когато сме наясно с нашите нужди, с лекота ще контролираме разходите и осигуряването на повече стабилност.

Отбелязвайки важните дати и желаните цели – например ремонт, нова кола, лятна почивка на екзотична дестинация, ще можем да продсигурим и финансирането им. Така ще избегнем и напрежението от пазаруването в последната минута. Планирането на разходите и начина, по който да ги посрещнем, ще ни улесни в управлението на бюджета.

Има много и различни начини да си изградим график – някои си водят дневник, други използват планери, трети записват бележки в телефоните си. Вече сме в ерата на иновациите, и тяхната цел е да ни помагат и улесняват ежедневието ни. Именно с тази  мисъл е  създаден и новият инструмент на ПБ Лични финанси -  Календар на желанията. Той ще бъде твоят личен асистент  в планирането и реализирането на твоите проекти. В него можеш да добавяш желаните продукти и бъдещи планове, да избереш начин за финансиране и да получаваш напомняне за тях.

Съставянето на Календар на желанията става с няколко лесни стъпки:

  1. Посети Календар на желанията или категория „Услуги“ в сайта ни и избери желаната покупка, или планиран разход, например за ремонт, почивка и каквото още искаш да изпълниш през годината.
  2. Въведи сумата, която ти е необходима и избери кога искаш да реализираш проекта или покупката си. Имаш свободата да добавяш няколко и различни желания към своя календар, както в един и същи месец, така и през цялата година.
  3. След като добавиш всичко необходимо, можеш да видиш своя личен календар и да избереш начин за финансиране. Ако ти е необходима тази или допълнителна сума, можеш да кандидатстваш за финансиране от ПБ Лични финанси с попълването на кратка форма и изпращане на заявка. Ако имаш нужда от съвет възползвай се от Бюджетния съветник, който можеш да достъпиш с бърза връзка в края на календара или тук
  4. Когато е готов, календарът може да бъде изпратен на твоя личен имейл адрес и така ще имаш достъп до него винаги, когато ти е необходим.


Календарът на желанията ще облекчи ежедневието ти и ще внесе ред в планирането на финансите ти. Създай своя Календар на желанията още днес и го използвай като личен асистент, помощник  в организирането и постигането на целите по най-добрия за теб начин.

Милена Хаджиева

Здравей, аз съм Милена Хаджиева

Здравей, аз съм Милена Хаджиева

За мен е важно да имам добра финансова култура и ясна представя как се справям с бюджета си. Когато управлявам разходите и финансите си, се чувствам по-сигурна, че мога да посрещна бъдещи планирани и непланирани ситуации.

Още мои публикации