Лични финанси

Какво ни трябва за перфектен пикник?

Публикувано на 28 юни 2018 от Веселина Евтимова

Какво ни трябва за перфектен пикник?

Сезонът на пикниците дойде и все по-често ни се иска да излезем сред природата с приятели и семейството.

Предлагаме ти кратък списък на необходимото за перфектно изживяване на открито.

Барбекю 

Пикникът няма да е пълноценен без барбекю. Задължително е да имаш едно в колата, когато тръгваш към избраната полянка. Добре е барбекюто да е лесно разглобяемо и да не заема много място. Освен ако не си с кемпер, разбира се. Имаш два варианта – на дървени въглища и на газ. Предимството на първия е страхотният аромат на въглищата и вкусът, който пушекът придава на храната. Недостатъкът е, че ще трябва да чистиш пепел, а и много да внимаваш да не изхвърлиш все още неизгаснала жарава. При барбекюто на газ няма да имаш такива притеснения. Неговите недостатъци са сравнително по-големия размер и това, че ще трябва да предвидиш място и за газова бутилка.

Ако искаш да си спестиш разнасянето на барбекю, можеш просто да сложиш в багажника една скара, да си направиш огнище на място и да печеш на жар. Ако избереш този вариант, не забравяй да спазваш всички мерки за безопасност и си приготви поне вода в туби, с която да гасиш изскочили въгленчета или да залееш огнището след края на пикника.

Удобства

Да, знаем, че е най-романтично да се излегнеш върху одеялце на полянката, но малко удобства никога не са излишни. Списъкът им включва сгъваема маса с пейки, чадър, хладилна чанта и преносима чешма. Разбира се има още много глезотии, които ще откриеш в магазините за къмпинг оборудване.

Няма място за притеснение, защото изброените удобства не заемат място в колата. Сгъваема маса с пейки за 4-6 човека спокойно влиза на дъното на багажника, а отгоре може да се нареди останалото оборудване.

Чадърът е не по-малко важен. Все пак през лятото слънцето напича доста силно, дори и високо в планината. А ако си с деца, е още по-необходим, тъй като кожата им е по-чувствителна.

Храна

Половината удоволствие на пикника е в приготвянето и последващото консумиране на вкусна храна. Въпрос на избор е дали ще наблегнеш на месни или зеленчукови продукти. И тъй като темата за храната е мнооого дълга, сме ти подготвили и меню за пикник, което скоро ще можеш да откриеш в блога ни.

Компанията

Каквото и да си говорим, това е най-важната съставка за перфектен пикник. Затова преди всичко, организирай добри приятели и заедно планирайте бягството към природата.

Това беше краткият ни списък с най-необходимото за пикник. Целта му е да те вдъхновим да излезеш от града, да подишаш чист въздух и да се разсееш от ежедневието. Ако си начинаещ в ходенето на пикник, значи ще ти трябва оборудване, което можеш лесно и бързо да закупиш на изплащане от нашите партньори или с потребителски кредит от БНП Париба Лични Финанси.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации