Лични финанси

Какво да пазаруваш изгодно през пролетта?

Публикувано на 14 април 2016 от Янита Минкова

Какво да пазаруваш изгодно през пролетта?

За да се възползваш от най-изгодните оферти, трябва да знаеш кога е правилният момент да пазаруваш.

През пролетта има изобилие от примамливи предложения. Ето защо, подготвихме списък с някои от стоките, които е подходящо да закупиш през този сезон.

Спортни стоки

Тъй като времето се затопля, цените на зимните спортни стоки падат. Големите магазини изчистват старите си колекции, за да направят място за новите. Можеш да пазаруваш всичко необходимо за домашната си тренировка – от спортен екип и маратонки до фитнес уреди. Не чакай, за да се снабдиш и с нов куфар или сак за лятното си бягство. Пролетта е идеалния момент за тези покупки, когато отстъпките варират и стигат до 50-70%.

Градинско оборудване

С наближаването на хубавото време търговците предлагат привлекателни оферти за оборудване на градината или двора. Сега можеш да се възползваш от специалните промоции за барбекю, инструменти за поддържане на градината или всичко необходимо за пролетното почистване на двора с до 30-40% отстъпка от цената.

Матраци

Няма нищо по-важно от пълноценния сън. Можеш да си осигуриш такъв с хубав матрак. Новите модели излизат в началото на лятото. Ето защо търговците предлагат намаления с до 50% именно през пролетта.

Хладилници

Докато техника като телевизори и мобилни телефони купуваш изгодно през зимата, то през пролетта е времето за нов хладилник. Можеш да откриеш намалените артикули точно сега с до 60% отстъпка от цената. Разгледай и възможностите за покупка на изплащане и по-специално тези оферти с 0% лихва.

Може да планираш най-важните и по-големи покупки през различните периоди на годината, когато те са с най-ниската си цена. За да не натовариш семейния бюджет, планирай внимателно разходите си, независимо дали ще платиш в брой или с потребителски кредит. Съветваме те да провериш и какви промоции предлагат нашите търговски партньори.

Ето, че вече разполагаш с необходимата ти информация, за да се отправиш на лов за изгодни предложения!

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации