Лични финанси

Каква е тайната на евтината почивка в чужбина?

Публикувано на 21 юни 2016 от Катя Делипавлова

Каква е тайната на евтината почивка в чужбина?

Времето на летните отпуски вече е в разгара си, затова сме ти подготвили няколко идеи как ваканцията в чужбина да ти излезе по-евтина.

Организирайте се с приятели и споделете пътуването

Колкото повече хора споделяте разходите, толкова по-евтино ще излезе. Затова е добре да организираш почивката с приятели.

Ако пътувате с една кола, ще можете да си разделите горивото и пътните такси. Освен това, ако има повече от един шофьор, няма да ви се налага да спирате за преспиване по пътя, а ще можете да се сменяте.

Начертайте икономичен маршрут

Когато обсъждате дестинацията на пътуването, разбира се, най-важно е да изберете страна, в която всички искате да отидете. След като стигнете до общо решение, е време да преминете към следващата стъпка – избор на маршрут.

Ако не сте пътували до избраната държава, потърсете информация в специализираните сайтове за пътуване. Там ще намерите конкретни съвети и насоки за избор на маршрут до желаната точка. Ключово в случая е да се съобразите както с разходите за гориво, така и с магистралните такси.

Намерете изгодно настаняване

Настаняването е един от най-съществените разходи, но и от него може да се спести без да се губи очарованието на почивката. Избягвайте хотели в големите курорти или в топ градовете. За да бъде ваканцията по-изгодна, потърсете къщи, които се отдават под наем в близост до големите курорти или туристически градове. За целта разгледайте сайтовете за резервации, където можете да откриете изгодни last minute оферти.

Хранете се разумно

Обикновено, колкото сте по-далече от популярните туристически дестинации, толкова по-изгодно е храненето в заведенията. А ако наемете къща, тя ще е оборудвана с кухня и ще можете спокойно да напазарувате храна и напитки от някой хипермаркет.

Все пак, колкото и да е изгодна ваканцията, винаги могат да изникнат непредвидени разходи. Затова е добре да разполагаш с пари в резерв. А ако не си предвидил бюджет за това или не искаш да харчиш от спестяванията си, можеш да разгледаш и нашите предложения за финансиране на пътуване.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации