Лични финанси

Как да спестиш пари през 2020 г

Публикувано на 25 март 2020 от Валентина Райнова

Как да спестиш пари през 2020 г

Няколко добри идеи за спестяване

Как да започнеш да спестяваш през 2020 г.

За някои хора е доста трудно да се организират и да събират пари настрани. Затова те съветваме да стартираш с една много лесна стъпка в тази посока. Постави си за цел да изсипваш всичките си монети от портфейла си в края на работния ден в една касичка.

Ако искаш да си по-стриктен и последователен и в края на годината да имаш спестени точно 2020 лв., то тогава започни да отделяш точно по 5,52 лв. на ден. Така в края на годината ще имаш точно 2020 лв.

Носи си храна от вкъщи

Спести пари от скъпия обяд, докато си на работа като си носиш храна от вкъщи. Така ще оползотвориш останалото от вечерята, за да не изхвърляш и да спестиш.

Друг подход за пестене на пари от храна е като излизаш на ресторант по-рядко, при определен повод или само когато се налага. За сметка на това си направи вкусна вечеря вкъщи – дори е по-здравословно. Заделяй парите, които би изхарчил за вечеря навън и ще се изненадаш колко много можеш да спестиш в края на годината.

Спестявай от дрехи

В днешно време търговските обекти привличат клиенти не само с промоции по време на празниците или Черен петък, но и през останалото време на годината. Ако си от онези манияци, които непрекъснато си купуват нови дрехи, то те съветваме да обърнеш внимание кога са промоциите. По този начин можеш да спестиш от разходите си за дрехи значително, особено ако заложиш на сезонните намаления – в края на лятото и зимата.

Можеш да разровиш и гардероба си за нещо позабравено старо. Модата непрекъснато се връща, така че сме сигурни, че ще откриеш някое скрито съкровище. Това е лесен начин да си в крак с модата и да пестиш.

Не подценявай и по-непознатите марки за дрехи, които предлагат доста добро качество на изгодни цени. Те са хитър начин да спестиш много средства, но и да си добре облечен. Ако държиш да носиш дрехи от топ брандове, хвърляй и по едно око и на аутлетите. Там също можеш да намериш хубави дрехи на изгодни цени.

И за финал ти предлагаме няколко идеи за допълнителен доход, които да осъществиш, а спечелените средства да спестиш.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации