Лични финанси

Как да се сдобиеш с желаната лятна екипировка?

Публикувано на 7 юни 2016 от Янита Минкова

Как да се сдобиеш с желаната лятна екипировка?

Спортът на морето е изключително изживяване. Ако си изкушен от активна почивка, ти предлагаме идеи как да се сдобиеш с желаното оборудване.

За някои лятната отпуска е времето за излежаване на плажа с питие в ръка и дълги парти вечери. Други възприемат горещия сезон като възможност да се занимават с любимите си спортове, които могат да практикуват единствено докато е топло. Но както всеки спорт, така и тези изискват не само подготовка, а и оборудване, с което да се насладиш на изживяването.

Какво можеш да спортуваш на морето?

Кой ли не е бил изкушен да се носи по вълните и единствената му компания да са вятъра и чайките? За това има два начина, обединени от думата „сърф“ – кайтсърфинг и уиндсърфинг.

От появата си преди няколко години „кайтът“, както се нарича от практикуващите го, бързо извоюва своето място в душите на морските спортисти. Този изключително динамичен спорт ти дава възможност не само да се носиш по вълните, но и да летиш във въздуха.

Уиндсърфът е морска класика. Използвайки вятъра можеш да преминаваш големи разстояния или да изпълняваш сложни фигури над повърхността. За някои този спорт не е достатъчно динамичен и затова много уиндсърфисти преминават на кайт, но класическият сърф все още има своето достойно място по плажовете.

Друго страхотно изживяване е дайвингът. За практикуващите го няма по-вълнуващо изживяване от докосването до красотата на подводния свят. Тези хора използват всяка възможност да се откъснат от повърхността и да се потопят в дълбините на морето. Често те пътуват и на големи разстояния, за да се гмуркат на екзотични места.

Какво оборудване ти е необходимо?

Както при всеки спорт, можеш да започнеш с базова екипировка. Това означава среден клас дъска, ветрило и платно за сърфистите и неопрен, бутилка, очила и тежести за гмуркачите. И колкото повече навлизаш в избрания спорт, толкова повече трябва да надграждаш, за по-пълноценно изживяване.

Добрата екипировка не е евтина, но хубавата новина е, че има решение, с което няма да натовариш семейния бюджет. Можеш да купиш всичко, което ти трябва, с потребителски кредит от БНП Париба Лични Финанси. Така, не само че няма да похарчиш спестяванията си, но ще ти останат и пари за пътуване до избраната дестинация за незабравимо лято.

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации