Лични финанси

Как да пазаруваш изгодно в деня на големите разпродажби

Публикувано на 23 ноември 2017 от Веселина Евтимова

Как да пазаруваш изгодно в деня на големите разпродажби

В края на ноември, точно преди коледните празници, има един ден, в който можеш да се отдадеш на изгодно пазаруване.

Явлението се прегърна от много български магазини и големи търговски обекти, които се надпреварват да предложат най-добрите цени от всичко за дома, техниката, модата и аксесоарите.
Това е страхотна възможност да напазаруваш желаните подаръци за семейството и приятелите или да направиш дълго отлагани покупки като телевизор или мобилен телефон. За да бъдеш успешен „ловец“ на изгодни предложения, ти предлагаме няколко съвета за пазаруването през този ден:

Направи проучване

Направи си списък с всичко, от което имаш нужда, или искаш да купиш изгодно.
Ако искаш да смениш телевизора, мобилния си телефон или друга техника, „денят на разпродажбите“ е един от най-добрите моменти за покупката на стоки от този вид. Бъди подготвен за него, проучи и прегледай различните характеристики и ревюта на желания модел, за да направиш възможно най-бързия и добър избор, когато настъпи „големия“ ден.

Стратегически покупки

След като направиш списъка и проучването на желаните стоки, е време да си изградиш стратегия за пазаруване. Намаленията онлайн започват в определен час, затова се въоръжи с търпение. Възможно е и да се лишиш от няколко часа сън, ако офертите се отварят точно в полунощ. Колкото по-рано започнеш да пазаруваш, толкова по-голям е шансът да получиш желаната стока, преди да се е изчерпала.

Главен помощник в покупките ще ти бъде кредитната карта. С нея лесно и бързо ще станеш собственик на всичко, от което се нуждаеш. Освен това няма да натовариш месечния си бюджет с излишни разходи. Все пак покупките, които правиш са инвестиция, от която може да спестиш пари.

Пазарувай умно

Изкушенията в този ден ще са много, но не се увличай. Задай си въпроси като „Щях ли да го купя, ако не беше намалено?“ и „Имам ли нужда от това в момента?“. Придържай се към списъка, който имаш, и не се поддавай на излишни изкушения.

Не забравяй, че януарските намаления предстоят и тогава също ще имаш възможност да си набавиш всичко необходимо, като дрехи, ски оборудване и аксесоари на изгодни цени.

Още един полезен съвет: абонирай се за бюлетините на любимите ти магазини. Така ще получаваш актуални известия за стартиращи намаления и промоции.

Големите намаления са много добра възможност да използваш кредитната си карта. Пазаруването с нея е лесно и удобно. Но за да бъде удоволствието от покупките ти пълно, е добре да знаеш как да пазаруваш безопасно с кредитната си карта в онлайн пространството.

Тя е изключително удобен финансов инструмент, с който можеш да управляваш по-добре парите и покупките си, особено когато знаеш как да я използваш правилно.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации