Лични финанси

Как да организираш ваканцията си с няколко клика?

Публикувано на 16 април 2018 от Веселина Евтимова

Как да организираш ваканцията си с няколко клика?

Няма значение дали обичаш да пътуваш с приятели или със семейството си, дали искаш да посетиш екзотични, топли дестинации или предпочиташ зимни курорти, дали ще пътуваш с раница на гърба или с куфар. Има много варианти как да планираш екскурзията или ваканцията си.

Благодарение на новите технологии целият свят е на една ръка разстояние, а мечтаната ваканция е буквално на един клик. Можеш да организираш ваканцията си с 4 прости стъпки от телефона си, докато пътуваш до работното си място или лежиш на дивана у дома. Как става това? Много е лесно- просто следвай тези стъпки:

Стъпка 1: Измисли дестинация

Мястото винаги е от ключово значение, за да получиш това, от което имаш нужда - било то да си починеш или да видиш значими исторически или архитектурни забележителности. А може би търсиш приключение или комбинация от трите?

Нашият съвет: Опознай света, за да го обикнеш,  с помощта на туристическия сайт Minube. С над 1 милион снимки на невероятни места, красиво направеният сайт ще ти помогне да разглеждаш и да си избереш традиционни или не толкова популярни туристически места. Освен това в него ще откриеш и много полезна информация за престоя ти и какво трябва задължително да видиш, докато си на избраното място.

Стъпка 2: Резервирай самолетен билет

Понякога единствената пречка, която стои пред теб и мечтаната дестинация е цената на самолетния билет. В последните няколко години цените все повече падат и могат да бъдат открити страхотни оферти. Тайната на успеха се крие в доброто проучване и избора на периода на пътуването.

Нашият съвет: Любимият ни сайт  за „лов“ на изгодни самолетни полети е SkyScanner. Той събира оферти на всички самолетни компании и прави за теб комбинация и предложения за най-евтиния вариант. Освен това има опция за следене промяната на цените на билетите за любимите ти дестинации. Друг сайт, който те съветваме да пробваш е Google Flights. С него също можеш да откриеш страхотни оферти за самолетни билети, които да купиш с няколко клика. Всеки сайт има и мобилно приложение, което лесно и удобно за използване.

Стъпка 3: Избери подходящ хотел

След като вече знаеш дестинацията си и имаш билет до, другата важна част от организацията е да уредиш престоя си.

Нашият съвет: Ако търсиш добър хотел, нашата препоръка е да отвориш сайта Gogobot, където ще откриеш най-добрите съвети за хотели и цени навсякъде по света. Препоръчваме ти Airbnb, ако искаш да усетиш културата и атмосферата на града и страната, в която пътуваш. В сайта ще откриеш апартаменти и къщи (или просто стаи), които се предоставят от местните жители. Не винаги обаче това е най-евтиният избор. Но преживяването да споделиш дом с местен си заслужава.

Стъпка 4: Планирай изживяване

Понякога идеята да се излежаваш седмица край басейна звучи много добре, но все пак, ако искаш приключения или просто да разгледаш интересни места, е добре да проучиш мястото където отиваш.

Нашият съвет: Хвърли едно око на сайта Vayable- страхотен справочник, в който ще откриеш екскурзоводи, невероятни забавления и събития, които можеш да посетиш по време на престоя си. От гмуркания, исторически разходки, кулинарни курсове или изучаване на местните традиции, в този сайт ще намериш всичко, което търсиш.

Това, което ти остава, е просто да стегнеш багажа си. Всичко останало става много лесно и бързо, когато имаш кредитна карта или просто финансираш мечтаната почивка с потребителски кредит. Какво чакаш?

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации