Лични финанси

Как да организираш детски рожден ден с малък бюджет?

Публикувано на 19 април 2016 от Янита Минкова

Как да организираш детски рожден ден с малък бюджет?

„Всеки родител иска да подари на детето си незабравим рожден ден.“ Това споделя от личен опит колежката ни Десислава Мотикарова-Иванова. За да те улесни в планирането, ето какво разкрива тя:

Не е необходимо да разполагаш с много пари, за да организираш страхотно парти.  Достатъчно е да се придържаш към следните съвети:

Планирай отрано

Започни да планираш тържеството възможно най-рано. Дай си достатъчно време за пазаруване, оглеждане на намаленията и промоциите. Провери и за изгодни оферти от фирми, които организират подобни събития. Можеш да наемеш аниматори или специална празнична украса с отстъпки до 50%, ако резервираш предварително.

Придържай се към просто меню

Не е нужно да приготвяш сложни ястия. Приятелите на детето ти ще бъдат очаровани и от малки сандвичи или пица. Приготви им нещо пълноценно и здравословно и им го поднеси в любимата форма. Можеш да направиш домашни сладки и торта, вместо да ги поръчваш.

Помисли за украсата

Балоните, картонените чинийки с любимите герои, както и конфетите допринасят за доброто настроение на партито. В някои магазини вече можеш да закупиш и по-евтина украса. Не инвестирай излишно в тези стоки, защото до края на тържеството няма да ги има.

Потърси безплатни или евтини локации

В зависимост от сезона можеш да огледаш различни и забавни места за събитието. През пролетта и есента паркът е приятно и безплатно място, където децата могат да се забавляват, играят на топка и тичат на воля. Плажът също е подобно място и е идеално за лятото. За студените дни, когато времето не позволява да направиш парти навън, можеш да използваш дома си или детските кътове.

Рожденият ден на детето е празник за цялото семейство и едни от най-хубавите моменти в живота му. А за да не натежи на семейните финанси, е добре да бъде включен в годишния бюджет, така че и разходите за него да бъдат планирани предварително.

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации