Лични финанси

Как да намалиш разходите по автомобила си?

Публикувано на 15 юни 2016 от Янита Минкова

Как да намалиш разходите по автомобила си?

Не е нужно да се лишаваш от практичността да имаш собствена кола, достатъчно е да знаеш как да намалиш разходите по нея. Ето как можеш да го направиш:

#1 Сключи най-изгодната застраховка

Един от по-големите и неизбежни разходи, свързани с поддръжката на личен автомобил е застраховката. Тя е важен аспект от притежанието му и може да ти спести други по-големи харчове. Ето защо, те съветваме да проучиш различните възможности за застрахователни полици и да се спреш на тази, съчетаваща най-добра цена и условия. Много от компаниите предлагат и разсрочено плащане през годината, с което няма да натовариш месечния бюджет.

#2 Спести от гориво

Когато избираш автомобила си имай предвид, че един от ключовите моменти е той да бъде икономичен. При пътуването в града си определи най-бързите маршрути до основните места, които посещаваш. Това ще спомогне намаляването на разхода на гориво. Спазването на ограниченията на скоростта също е от значение за спадането на месечната консумация на горивото. Ако си определиш бюджет за него и го спазваш ще, си спестиш непредвидени разходи. Можеш да използваш автомобила си само за определени места, а през седмицата да се движиш с градски транспорт.

#3 Сподели автомобила си

Ако пътуваш с автомобил до работното си място, можеш да помислиш за споделено пътуване с колеги в близост до квартала ти. Така ще разделяте разходите си и заедно ще пестите. В интернет можеш да откриеш сайтове, форуми и групи с хора, които търсят споделено пътуване.

Първоначалната инвестиция за собствена кола може да е голяма, но със специализираните ни кредити за покупка на автомобил разсрочваш плащанията във времето без да се лишаваш от спестените си пари. Колата е удобство и когато отговорно и умно управляваш разходите си по нея, ще запазиш финансовата си стабилност.

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации