Лични финанси

Как да използваш умело Голямото намаление

Публикувано на 18 ноември 2019 от Валентина Райнова

Как да използваш умело Голямото намаление

Денят на големите намаления - последният петък на месец ноември е популярен в целия свят, а през последните няколко години - и у нас.

Този ден е известен като "Черен петък" и води началото си от 1952 г. в САЩ. Тогава търговците свалят цените, а потребителите могат да се възползват от големи намаления на различни стоки. 

Покрай истерията с масовото пазаруване на изгодни цени е трудно да се ограничиш. Затова ти предлагаме няколко съвета как умело да си купиш това, което искаш, без да изхарчиш всичките си спестявания:

Съвет 1: Направи списък

Има хора, които си правят списък с необходимото, дори когато отиват за дребни неща до хранителния магазин. Тази идея ще ти бъде много полезна и по време на големите намаления. Направи точен списък с покупките, които искаш да вземеш с отстъпка и ще спестиш не само време, но и пари. Старай се да купиш само това, което си включил в списъка и ако го спазваш стриктно, няма да натовариш бюджета си.

Съвет 2: Определи бюджет

Подобно на списъка с покупките, които искаш, бюджетът също е много полезен при голямото пазаруване. Тръгнеш ли да пазаруваш, без да имаш ограничение в парите, които ще изхарчиш, денят няма да свърши добре за личните ти финанси. Затова провери кое колко струва, отдели нужния бюджет и добави към него 10% отгоре за „изкушения“.

Съвет 3: Купи техника

В последния петък на ноември търговците обявяват големи намаления на техника. Затова те съветваме да си купиш смартфон, лаптоп, телевизор, хладилник или пералня – стоки, които не купуваш всеки ден. Проучи предварително колко струват уредите, които искаш и сравни цените им в деня на голямото пазаруване при различни търговци, за да откриеш най-голямата отстъпка. Не пропускай и сайтовете за онлайн пазаруване, където също има изгодни оферти. Абонирай се за бюлетините на търговците, тъй като много често те обявяват отстъпките си предварително.

Съвет 4: Изживявания с намаление

Освен различни стоки, можеш да си купиш изживявания на специална цена. Например, защо не резервираш така мечтаното пътуване до Италия или пък не посетиш курсове за обучение и допълнителна квалификация. Хвърли едно око на сайтовете на туристическите агенции, авиокомпании или  езиковите школи.

Съвет 5: Разгледай предложенията на изплащане

Ако прецениш, че искаш да изхарчиш повече пари, отколкото имаш, разгледай офертите за кредити в магазините, в които пазаруваш. Потърси предложения за покупка на изплащане с отстъпка от лихвата или без оскъпяване. С потребителски кредит от БНП Париба Лични Финанси ще можеш да си купиш желаните уреди при фиксирани условия и бързо одобрение. Можеш да се възползваш и от иновативния ни дистанционен процес за онлайн покупка на изплащане и да пазаруваш от дивана вкъщи. А с кредитната карта от БНП Париба Лични Финанси, ще можеш да направиш много изгодни покупки, без да се притесняваш за бюджета си.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации