Лични финанси

Как да четем месечното извлечение по кредитната ни карта

Публикувано на 19 септември 2018 от Веселина Евтимова

Как да четем месечното извлечение по кредитната ни карта

Всеки месец получаваш, по пощата или по мейл, извлечение по кредитната си карта.

Нека ти разкажем какво съдържа то и как ти помага да управляваш по-добре личните си финанси

Основните данни

В горната част на извлечението за кредитната ти карта от БНП Париба Лични Финанси ще откриеш основната информация за картата ти. Това са: номера на картата, кредитния ти лимит, разполагаемата сума след последните ти трансакции преди датата на издаване на извлечението, минималната вноска и срокът на плащане. Там ще откриеш и данните за погасяване на задълженията по банков път:  номер на банкова сметка на БНП Париба Лични Финанси и международния идентификационен код (BIC) на банката.

Списък на трансакциите

В извлечението са описани всички трансакции, които си направил през последния отчетен период. можеш лесно да проследиш кога и колко си платил на POS терминал в хранителен магазин, например, колко пари си изтеглил в брой и какви преводи си направил по сметка. Всичко това ще ти помогне за управлението на семейния бюджет и ще можеш да анализираш разходите си.

Ще видиш и какви покупки си направил на стоки на равни месечни вноски. Тази информация съдържа: търговец, дата на покупката, сума, размер на вноската и поредност на вноската.

След списъка с трансакциите ще видиш обобщения им брой, общата използвана сума и разполагаемата наличност по картата. Така ще знаеш с колко пари разполагаш за бъдещи покупки.

Дължими суми, срокове и начини на плащане

След информацията за движенията по картата ти, ще намериш размерът на минималната вноска и срокът за нейното покриване. Съветваме те да не чакаш крайната дата, тъй като е необходимо техническо време за обработка на плащанията.

В извлечението ще видиш и начините за плащания по кредитната ти карта. Те са: онлайн през системите epay и easypay, в касите на easypay и Български пощи, през Cash Terminal, с банков превод или през системите Cash Link и B Pay.

Това е накратко най-важното, което трябва да знаеш за месечното извлечение по кредитната ти карта от БНП Париба Лични Финанси. А ако искаш да научиш как кредитната карта може да ти помогне да управляваш по-лесно семейния бюджет виж тук.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации