Лични финанси

Искаш ли да обзаведеш детската стая по-евтино?

Публикувано на 28 юни 2016 от Катя Делипавлова

Искаш ли да обзаведеш детската стая по-евтино?

Обзавеждането на детската стая може да бъде истинско удоволствие за цялото семейство, включително и за семейните финанси.

Ето как и детето да е доволно, и бюджетът да е цял:

Следи разпродажбите

Освен сезонните разпродажби, мебелните магазини пускат и изгодни оферти за стари колекции или за мостри. Ако следиш каталозите им редовно, можеш да попаднеш на отстъпки от над 50%, което прави покупката изключително изгодна. Някои от намаленията са заради козметични дефекти, така че помисли дали това неудобство се компенсира от добрата цена.

Не пренебрегвай сайтовете за обяви

Често в сайтовете за безплатни обяви можеш да попаднеш на страхотни предложения. Много хора с пораснали деца искат да си освободят място и затова предлагат старите си мебели за продажба доста евтино. Освен това, винаги можеш да преговаряш за цената с продавача.

Мисли в перспектива

Някои производители предлагат модулно обзавеждане. Това означава, че след време детското креватче ще може да се трансформира в юношеско легло с бюро. Така ще спестиш част от парите, които би похарчил в бъдеще. Мултифункционалните мебели стават все по-модерни и атрактивни, особено за малки пространства. За да паснат перфектно на нуждите ти, можеш да поръчаш изработката им по индивидуални размери.

Използвай ръцете си

По-умелите домашни майстори могат да сглобят част от мебелите по собствен проект. Така инвестицията ще бъде само в материали и време. Но пък усилието си заслужава – все пак е много по-евтино да купиш плоскости от строителен хипермаркет, отколкото готови мебели от мебелен магазин. Освен това, можеш да използваш наличните си мебели, като ги реновираш или прекроиш в нови.

Потърси съвет

Няма нищо лошо в това да разпиташ приятели и роднини, които са минали по този път. Със сигурност ще получиш разумни съвети как да избереш подходящ майстор и магазин за мебели или материали.

А след като си започнал с една стая, защо не освежиш и кухнята срещу разумен бюджет?

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации