Лични финанси

Искаш ли да обзаведеш детската стая по-евтино?

Публикувано на 28 юни 2016 от Катя Делипавлова

Искаш ли да обзаведеш детската стая по-евтино?

Обзавеждането на детската стая може да бъде истинско удоволствие за цялото семейство, включително и за семейните финанси.

Ето как и детето да е доволно, и бюджетът да е цял:

Следи разпродажбите

Освен сезонните разпродажби, мебелните магазини пускат и изгодни оферти за стари колекции или за мостри. Ако следиш каталозите им редовно, можеш да попаднеш на отстъпки от над 50%, което прави покупката изключително изгодна. Някои от намаленията са заради козметични дефекти, така че помисли дали това неудобство се компенсира от добрата цена.

Не пренебрегвай сайтовете за обяви

Често в сайтовете за безплатни обяви можеш да попаднеш на страхотни предложения. Много хора с пораснали деца искат да си освободят място и затова предлагат старите си мебели за продажба доста евтино. Освен това, винаги можеш да преговаряш за цената с продавача.

Мисли в перспектива

Някои производители предлагат модулно обзавеждане. Това означава, че след време детското креватче ще може да се трансформира в юношеско легло с бюро. Така ще спестиш част от парите, които би похарчил в бъдеще. Мултифункционалните мебели стават все по-модерни и атрактивни, особено за малки пространства. За да паснат перфектно на нуждите ти, можеш да поръчаш изработката им по индивидуални размери.

Използвай ръцете си

По-умелите домашни майстори могат да сглобят част от мебелите по собствен проект. Така инвестицията ще бъде само в материали и време. Но пък усилието си заслужава – все пак е много по-евтино да купиш плоскости от строителен хипермаркет, отколкото готови мебели от мебелен магазин. Освен това, можеш да използваш наличните си мебели, като ги реновираш или прекроиш в нови.

Потърси съвет

Няма нищо лошо в това да разпиташ приятели и роднини, които са минали по този път. Със сигурност ще получиш разумни съвети как да избереш подходящ майстор и магазин за мебели или материали.

А след като си започнал с една стая, защо не освежиш и кухнята срещу разумен бюджет?

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации