Лични финанси

Интересни факти за Световното първенство по футбол

Публикувано на 13 юни 2018 от Веселина Евтимова

Интересни факти за Световното първенство по футбол

Всичко, което трябва да знаеш за турнира на ФИФА, на едно място.

Докато някои от нас мислят за летните отпуски и броят дните до бленуваната ваканция, други очакват с голямо нетърпение Световното първенство по футбол. И тъй като често се налага да делим телевизорa с феновете на този "спорт за джентълмени, игран от варвари", сподер Оскар Уайлд, днес ще разкажем повече за Световното като отговорим на най-горещите въпроси.  

Световно първенство 

Турнирът, който превръща света във футбол на всеки четири години за един месец, за да намери най-добрият футболен отбор в света. Състезанието продължава пет седмици и според ФИФА поне половината от населението на Земята гледа поне по един мач. 

Първенството се провежда на всеки четири години - трудно се финансира такова голямо събитие всяка година. За надпреварата за световната купа по футбол се харчат милиарди долари, изисква се много планиране и усилено строителство. А и всички пре-квалификационни мачове, които трябва да се проведат преди първенството, отнемат доста време.

Освен всичко останало, кой може да си позволи да гледа 64 мача само за пет седмици? Но с добро планиране и кредитна карта, можеш да си вземеш ваканция и да отидеш да гледаш мачовете на живо. 
В състезанието взимат участие 32 национални отбора, 31 от които се избират чрез предварителни съревнования. Домакинът се класира автоматично за първенството.  

Какво е специалното тази година? 

Това е 21-вото Световно първенство и то ще се проведе в Русия от 14 юни до 15 юли 2018. Последният път, когато турнирът се е провел в Европа, е бил през далечната 2006 година, когато домакин е била Германия. По-важното е, че за първи път първенството се провежда в Източна Европа. За да бъде по-лесна логистиката и за да задържат зрителите в по-близката часова зона, стадионите за мачовете са избрани на европейската територия на Русия.

Единадесет града и 12 стадиона ще приемат феновете на футбола за 64 мача. Финалният двубой ще се изиграе на 15 юли на стадион „Лужники“ в Москва.
Друг интересен факт е, че тази година има два отбора, които правят дебюта си на шампионата. Това са националните отбори на Исландия и Панама.  

Някои хора не харесват бразилския отбор

Вероятната причина за този факт е, че националният отбор на Бразилия е спечелил купата пет пъти и е единственият отбор в историята, който е играл на всяко първенство. Другите редовни победители в турнира са Германия и Италия, с по четири победи всеки. Аржентина и Уругвай имат по два спечелени шампионата, а Англия, Франция и Испания- по един.

Кой отбор да подкрепиш?

Този, който играе срещу Уругвай. Една от звездите на отбора е Луис Суарес, който е хапал играчи на противникови отбор три пъти - буквално.
Великият писател Сър Уолтър Скот е написал, че самият живот е футболен мач. Така че те приканваме да се включиш във всеобщия ентусиазъм. 

И за да няма двубой за дистанционното - провери възможностите нов телевизор с покупка на изплащане от БНП Париба Лични Финанси.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации