Лични финанси

Идеи за допълнителен доход: Възползвай се от зимата

Публикувано на 22 декември 2016 от Катя Делипавлова

Идеи за допълнителен доход: Възползвай се от зимата

Предлагаме ти идеи как да изкараш пари през студените месеци.

Почиствай около блока

През зимата почистването на околоблоковото пространство е сериозно предизвикателство. Но това е и добра възможност за теб.

Предложи на съседите да разчистваш снега и да ръсиш тротоарите и стълбите със сол срещу замръзване. В офертата си предвиди пари за материали и разумна сума за труда ти. От материалите ще са ти необходими лопата, разбивачка за лед и сол. Ако съседите ти са съгласни да отделят повече средства, можеш да замениш солта със специална смес срещу замръзване. Има я в специализираните строителни хипермаркети.

Почиствай автомобили

Едно от най-неприятните преживявания сутрин е почистването на колата от натрупания сняг. Затова залепи обява на входа, че срещу няколко лева ще спестяваш това неудобство на съседите си. Когато се съберат желаещи, проучи кой кога излиза за работа и си направи график. Имай предвид, че тук има едно неудобство – ранното ставане.

Разхождай домашни любимци

Малко са хората, които са готови да напуснат леглото рано-рано, за да разходят кучето в снега. Ето още една възможност за теб да изкараш допълнителни пари.

Пазарувай за трудноподвижни и възрастни хора

Зимата е най-опасният сезон за трудно подвижните и възрастните хора. Определено заледените улици не са за тях. Затова можеш да помогнеш като пазаруваш вместо тях или ходиш до близката поща да платиш сметките им. Разбира се и за тази услуга е добре да определиш някаква разумна такса.

Как да стигнеш до потенциалните клиенти?

Вече споменахме за подхода да залепиш обява на входната врата. Това е класическият начин.
Модерният е съобщение в социалните медии. Със сигурност така ще достигнеш до хора, които биха имали интерес към услугите ти.

Ето и пълната селекция от идеи за страничен доход.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации