Лични финанси

Идеи за допълнителен доход: Снимай

Публикувано на 12 май 2016 от Янита Минкова

Идеи за допълнителен доход: Снимай

Представяме ти третата идея за допълнителен доход. За да я реализираш, ти трябват фотоапарат, усет за добра снимка и малко предприемчивост.

Как да изкарваш пари от хобито си?

Днес все повече хора са изкушени от фотографията в полупрофесионалния ѝ вариант. Купуват си скъпи фотоапарати, инвестират в обективи и се интересуват от най-новите тенденции в това изкуство. Но най-важното е, че техниката им е навсякъде с тях. Целта е ясна: да не изпуснат момента и да уловят перфектния кадър.

Ако и ти си от тях, можеш лесно да изкараш пари от хобито си. Необходимо е да имаш усет за въздействащи снимки, които да качваш в банки за фотографии. Такива в интернет има достатъчно. Голямото предимство е, че ги посещават хора от цял свят, което означава, че броят на потенциалните ти клиенти е огромен.

Колко можеш да спечелиш?

При някои сайтове цената започва от $ 0,25, равняващи се на 0,43 лв. за всяко сваляне на твоя снимка и може да достигне до много по-сериозни суми. При други, получаваш процент от продажната цена на снимката, определена от сайта. Стартовото заплащане е 15% и може да достигне до 45%, ако покриеш условията за изключително членство.

Кой може да ти помогне?

По пътя си към комерсиалната фотография можеш да получиш помощ от самите банки за снимки. Някои предлагат упътване за заснемане на фотографии, които е по-вероятно да бъдат харесани от аудиторията и съответно да бъдат свалени. Там може да откриеш насоки за светлина, композиция и фокус.

Разбира се, ще ти трябва и добра техника. Знаем, че това не е малка инвестиция, но ние сме насреща с нашия потребителски кредит за покупка на стоки на изплащане. При търговските ни партньори можеш да откриеш всичко, което ще ти е необходимо – фотоапарат, обективи, стативи, чанти и други. След това ти остава единствено да запечаташ идеалния момент.

Има и други начини да изкараш допълнителни пари от хобито си. Например, можеш да продаваш преработени вещи.

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации