Лични финанси

Идеи за допълнителен доход: Как да спечелиш от гаража си

Публикувано на 28 април 2016 от Катя Делипавлова

Идеи за допълнителен доход: Как да спечелиш от гаража си

Не става дума за вехториите, които можеш да пуснеш за продажба в second hand сайтовете, а за комбинацията от предприемчивост и собствените ти умения. Ако си фен на автомобилите и знаеш как да правиш малки ремонти, значи този текст е за теб.

Днешното ни предложение за допълнителен доход е свързано с автомобилите и по-точно как да купиш евтина кола и да я продадеш по-скъпо.

Успешният бизнес е да откриеш нещо евтино и да го продадеш на печалба. Разбира се, това не става лесно, а трябва да вложиш малко усилия. Не забравяй, че дори и Рокфелер е излъсквал ябълките преди да ги продаде по-скъпо.

От къде да започнеш?

Търси изгодни оферти. На пазара е пълно с коли, които са в сравнително прилично състояние и същевременно се продават изгодно. За това може да има много причини – не плащани с години данъци, не са били карани, имат лек удар, някои части са за подмяна или собствениците са си купили нова кола, а старата е оставена да гние в задния двор.

Когато видиш такава оферта, не я подминавай. Може да се окаже, че това е твоята златна ябълка. Обикновено хората искат да се отърват от залежалия си автомобил и са склонни да преговарят за цената.

Но преди да си стиснете ръцете, внимателно огледай автомобили и си направи сметка приблизително колко ще излезе ремонтът му. Най-добре е да вземеш с теб още някой, който разбира от коли, защото две глави мислят по-добре от една. А и целта е да купиш кола, чиято цена ще вдигнеш с малко вложение, а не експонат за моргата.

Какво ти е необходимо?

Разбира се помещение, в което да превърнеш нешлифования диамант в бижу. След това идва оборудването. Ако нямаш собствено, можеш да вземеш под наем или от приятели първоначално, а след това да си купиш свое. Помисли и за вариант да го купиш на изплащане с кредит, така ще разпределиш разхода за него напред във времето.

Демонстрирай уменията си

След като си взел колата, е време да се развихриш. Целта е срещу малко вложение да я докараш до вид, който ще изкуши потенциален купувач.

Започни от боята. Външният вид е първото, което ще привлече потенциалния купувач. След това идва интериорът. Основно почистване и смяна на тапицерията ще повишат чувствително усещането за комфорт в колата.

Помисли и за екстри като заден парктроник и по-добро радио. Не струват много, но качват цената. Не забравяй и механиката. Добре е да подмениш уплътненията и други износващи се детайли. Смени маслото и филтрите и провери светлините. Ако някоя не работи, я оправи.

След тези намеси от твоя страна, би трябвало да имаш кола, която ще се продаде много по-скъпо, отколкото си я купил. Ако си си направил добре сметката, ще си на печалба и ще можеш да повториш цикъла.

Ето и още идеи от серията за допълнителен доход: Продавай преработени вещи.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации