Лични финанси

Отговорен към себе си и останалите

Публикувано на 1 май 2020 от Мария Христова

Отговорен към себе си и останалите

Осъзнай собствената си роля в случващите се процеси.

Задаваш ли си въпросa: „Какво аз мога да направя в тази ситуация?“.  
Отговорността е да определиш ролята си в настоящата ситуация, като те подтиква да търсиш изход, както и решение за промяна промяна.

Личната отговорност е свързана с това да носиш отговорност за решенията и действия, заедно с резултатите, които те оказват върху другите.

Как можеш да помогнеш

Ти си автор на собствения живот, но си отговорен, както за себе си и така и за другите. В настоящият труден за всички момент на криза има хора, които могат да се изолират в своя дом, но има и такива хора, които нямат свой дом, или изведнъж се оказаха без дом.

Стани доброволец

Можеш да станеш доброволец и да помагаш в различни дейности – в болниците или към различни социални организации. Много хора реорганизираха малките си бизнеси в ползва на обществото – някои започнаха да шият маски, други – да готвят за социално слаби хора, трети да съдействат в създаването на различни полезни приложения. Ако ти смяташ че твоите умения могат да бъдат полезни, не се колебай.

Напазарувай за някого

Има хора, които могат да напазаруват за седмици напред, но има и такива, които не могат да си купят храна дори за два дни. Можеш да купиш храна и да я занесеш в организираните за това места.

Има уязвими възрастни хора, които са сами – те няма как да се изолират. Но ти можеш да им помогнеш– например като предложиш на възрастните хора в жилищния ти блок да пазаруваш вместо тях храна и лекарства. Малко усилие за теб, но важен жест за тях.

Помогни на кварталния магазин

Да не забравяме и малките малки бизнеси, които изпитват големи затруднения в момента – можеш да им помогнеш, като пазаруваш от малките магазинчета в квартала, вместо от големи вериги.

Каквото и да избереш, важно е да знаеш, че помагаш не само на каузата, която избираш, помагаш и на себе си. Солидарността е важна в този момент.
#БъдиОтгворенКъмДругите


Мария Христова

Здравей, аз съм Мария Христова

Здравей, аз съм Мария Христова

Занимавам се с маркетинг и рекламни проекти в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам личните си финанси?
Вярвам, че управлението на личните финанси е философия. За да я разбереш напълно, трябва да се потопиш дълбоко.

Още мои публикации