Лични финанси

Телевизорите от ново поколение

Публикувано на 23 февруари 2017 от Лили Николова

Телевизорите от ново поколение

На пръв поглед изглежда, че има застой в производството на телевизори, но това съвсем не е така. Ето какви промени ни предлагат новите модели.

Телевизор или смартфон

Съвременните телевизори все повече заприличват на смартфони. Те са свързани с интернет, а водещи производители работят с разработчици на операционни системи, които вграждат в премиум моделите си. Това дава почти неограничени възможности на потребителите. Например, те могат да инсталират приложения, да разглеждат любимите си интернет страница, да гледат видео клипове от YouTube, да играят онлайн игри и така нататък. Всичко това е много по-лесно, ако телевизорът е свързан с безжична клавиатура и мишка. При някои нови модели телевизори на гърба на дистанционните са поставени пълноценна клавиатура и курсор за управление.

Все по-наситен образ

Постепенно отминава времето на Full HD телевизорите, а тези, които са HD Ready са направо отживелица. Водещите производители все повече залагат на Ultra HD и 4К резолюция, които предлагат изключителен образ и контраст. Също така се разработват и технологии, които да подобрят картината, като допълнителни пиксели, добавяне на специални подсветки и други.

По-големи и нестандартни форми

Наблюдава се ясна тенденция за увеличаване на размера на телевизорите. Новите технологии постепенно преодоляват ограниченията на размера на помещенията и вече в по-малки стаи могат да се сложат големи устройства без това да натоварва зрителя.

Отново с цел подобряване на изживяването се предлагат телевизори с извит екран, което създава обемност на образа и позволява гледане от почти всяка точка. И като говорим за дизайн, трябва да споменем и възможностите за монтаж на новите модели в рамка. Така телевизорът се превръща в огромна картина, която сменя изображението, когато не се наслаждаваш на любимите си програми.

Безкомпромисен звук

Нормално е инвестициите в добра картина да са съпроводени и от подобряване на звука. Новите модели телевизори предлагат пространствено озвучаване, без да ти е необходимо да купуваш система за домашно кино. Е, ако си маниак на тема звук, тази инвестиция е незаменима.

Как да избереш?

Характеристиките на новите модели са толкова много, че понякога е трудно човек да се ориентира. Затова преди покупка, отдели време за проучване в интернет форумите и консултации с приятели. Не гледай само размера на екрана и резолюцията, но и какъв е процесорът на устройството, какви възможности за свързаност предлага, какви формати възпроизвежда и така нататък. Не се притеснявай да разпитваш и продавачите в магазина, които ще ти помогнат в избора.

Колко пари да приготвиш?

Наистина добър съвременен телевизор с размер 40“-43“ струва 1 600-1 800 лева. Можеш да намериш и по-евтини, но при тях ще трябва да направиш компромис с качеството и функционалностите. А ако искаш да инвестираш по-голяма сума, прецени дали ще използваш всички екстри на новата си придобивка.

Има ли ги в България?

Да. Всички съвременни модели телевизори навлизат и на родния пазар скоро след премиерите си. Можеш да ги откриеш при нашите търговски партньори, откъдето можеш да ги купиш на изплащане на равни вноски, които няма да се променят през целия срок на кредита и така ще можеш да планираш по-добре семейния си бюджет.

Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?

Доброто планиране и умелото харчене винаги ми помагат да поддържам баланс. Така мога да посрещна всякакви ситуации без затруднение за разполагаемия ми бюджет.

Още мои публикации