Лични финанси

Електронен четец или книга

Публикувано на 25 февруари 2019 от Веселина Евтимова

Електронен четец или книга

Книгата е неразделна част от живота ти. Искаш да притежаваш всички нови книги, но не разполагаш със средства да ги закупиш, а мястото в библиотеката прогресивно намалява.

С развитието на технологиите вече можем да разчитаме на устройства, на които можем да четем любимите си книги. Вариантите са няколко, можеш да избереш най-удобния за теб.

Таблет

Удобно устройство, което има достатъчно добра резолюция и не заема място в чантата ти.  Има достатъчно програми за четене на книги, които да не изморяват очите ти. Въпреки всичко, дългото време прекарано пред таблета не е за предпочитане. Предимството на таблета е, че когато ти омръзне да четеш, можеш да сърфираш в мрежата, да поговориш с приятел в Skype или Viber, както и да поиграеш на любимата си онлайн игра.

Нашият съвет:  Може би ще ти е трудно да разделиш таблета, ако имаш малки деца. Все пак той е достатъчно привлекателен за тях и борбата за него понякога е жестока.

Смартфон

Вече има телефони с достатъчно големи дисплеи, които позволяват четене на книги. Можеш да свалиш популярните приложения за четене на книги през телефон и да четеш любимата си книга в градския транспорт, докато чакаш пред лекарския кабинет или фризьорски салон. Предимството на телефона е, че не е необходимо да носиш със себе си дoпълнително устройство, но пък трябва да помислиш за очите си.

Нашият съвет:  Приложенията за четене на книги са твърде ярки и уморяват очите, колкото и да наподобяват четене на книга. Освен това, трябва да зареждаш батерията на телефона си по-чето, т.к. продъжителното четене оказва влияние на заряда.

Електронен четец

Малко и компактно устройство, което е произведено с грижа за очите на четящия. Без допълнителни светлини и цветове, които дразнят и уморяват при четене. Има модели с подсветка, които позволяват четене на тъмно. Най-голямото предимство на електронния четец е то е създадено за четене, няма браузър за сървиране из мрежата, няма опции за игри, Skype, Viber и т.н. Освен това,това малко устройство може да съхрани достатъчно много книги, които няма нужда да съхранявате на полици у дома. Има опция за подчертаване на определени абзаци, към които да се връщате, когато пожелаете. Свалянето на книги се случва лесно. В съвремения свят има налични много електронни книги, които са с по-ниска цена от конвенционалните книги. Разбира се има и безплатни сайтове на книги, но като уважаващ себе си и интелектуалната собственост читател, едва ли би използвал често такива сайтове,

Нашият съвет: Поглеждай към тях, само ако нямаш възможност да закупиш електронно издадние.

За хората с малки деца, електронният четец е идеалното устройство, не е толкова атрактивен за малки деца, т.к. е с обикновен сив екран и трудно ще привлече вниманието на децата. Освен това, включването на четците се осъществява чрез бутон от долната страна на устройнството и това го прави изключително трудно за включване от малки деца.

Нашият съвет: Купи си електронен четец. С него ще забравиш за постоянното търсене на място на полиците си за книги.

Батериите на електроните четци се зареждат изключително рядко, а какво по-голямо удобство от това. Ако често пътуваш, то четецът ти предлага бягство от дебелите книги в куфарите. С него ще ти е по-удобно да четеш на обществени места, като градския транспорт, в който обикновено е много трудно да се държи по-дебела книга.

Каквото и устройство да избереш, БНП Париба Лични Финанси може да подкрепи избора ти като финансира покупката ти с потребителски кредит.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации