Лични финанси

Декорация - зелено

Публикувано на 1 октомври 2019 от Валентина Райнова

Декорация - зелено

Релаксиращ и решителен, зеленият декор е покана за спокойствие и благополучие.

Каква е рецептата? Зеленият цвят, разбира се, но след като добавим и естествените материали и добра доза от растения.

Използвай екологични материали

Според изследвания, качеството на въздуха в помещенията и атмосферата на нашите домове е 5 до 7 пъти по-замърсенa от външния въздух. В този резултат са включени тютюневи изпарения, свещи, химикали, използвани за поддръжка, но и множество замърсители, отделяни от подови и стенни покрития, мебели или текстил.

За да сведеш до минимум тези източници на замърсяване, предпочитай дърво, камък, корк за земята и се увери, че използваш екомаркирани бои за стени, варови мазилки или екологични тапети. Избери мебели от дърво, кожа или ракита, както и естествени текстилни продукти като вълна, лен, памук или органичен коноп.

Почисти въздуха

Естествените уловители на въглеродния диоксид имат способността също да абсорбират много други замърсители, които се намират в нашия интериор. Това се отнася с особена сила в случая на фикуса, голям любимец на амоняк, но също и на папратите, филодендроните или кактусите, някои от които имат способността да неутрализират wi-fi вълните. Едно зелено растение на всеки 10 квадратни метра би било достатъчно, за да почисти въздуха на къщата. Още един аргумент за избор на зелена декорация.

Въведи светлината

Екологична къща също е нискоенергийна къща. Когато избираш осветителни тела, избери лампи с ниска консумация. Помисли и за огледалата. Подредени близо до прозорците, те ще ти позволят да се възползваш пълноценно от естествената светлина.

Купувай устойчиво и отговорно

Вместо да обновяваш мебели или декоративни аксесоари, се опитай да ги промениш. Зеленият цвят се вписва идеално като декор. Ако трябва да направиш покупки, поинтересувай се откъде идват и как са направени. Предпочитай местното производство, когато е възможно.

Пазарувай отговорно - разбери повече защо да избереш енергоспестяващи уреди

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации