Лични финанси

Да поговорим отново за обединяване на задълженията

Публикувано на 8 март 2018 от Веселина Евтимова

Да поговорим отново за обединяване на задълженията

Когато имаш няколко задължения към различни финансови институции, можеш да обединиш плащанията си и така да оптимизираш месечния си бюджет.

Като отговорен кредитор БНП Париба Лични Финанси следи промените в живота на потребителите и се стреми да създава продукти, с които да посреща новите им нужди. Кредитът за обединяване на задължения е такъв продукт, с който можеш да намалиш броя на месечните си плащания.

Обединяване на задълженията

Възползвайки се от една или друга промоция, човек понякога се оказва в ситуация, в която изплаща няколко стоки или кредитни карти към различни банки. За да спестят време и да улеснят плащанията на клиентите, някои банки предлагат дълговете да се консолидират в едно задължение и определената сума да се заплаща еднократно само към една финансова институция. Освен това спестява и всички различни такси към различните банки за задълженията ти.
Друга причина да обединиш задълженията си е, че няма да ти се налага да следиш различните падежни дати.

Кой е най-добрият начин?

Обединяването на задълженията може да стане по няколко начина. Някои потребители избират да изплащат по-малки суми в началото и след това да добавят допълнителни плащания, за да изплатят задълженията си по-бързо. Друга опция е да се прехвърли дължимото салдо към салдата на една кредитна карта.

Най-лесният и бърз начин обаче остава кандидатстването за потребителски кредит за обединяване на задълженията. С този метод на изплащане на задължения, не заемаш повече пари, а обединяваш плащанията си към банката, която на свой ред плаща на кредиторите ти всеки месец. Това ще ти помогне да премахнеш допълнителните такси (за закъсняване или за надхвърляне на лимита). А подаването на заявка за кредит през формата на БНП Париба Лични Финанси можеш да го направиш удобно от вкъщи с три лесни стъпки.

Как да изплатя задълженията си по-бързо?

Има няколко прости съвета, които ще ти помогнат да не надвишаваш бюджета си и да не задлъжняваш допълнително. Най-важното правило е да избереш правилно сумата за месечната си вноска: трябва да е достатъчно ниска, за да можеш да я плащаш всека месец, но и достатъчно висока, за да изплатиш навреме заема си преди да се е натрупала лихва.

Защо да избереш кредит за обединяване на задълженията от БНП Париба Лични Финанси?

Кандидатстваш за банков потребителски кредит за обединяване на задължения до 80 000 лева и срок на изплащане до 96 месеца. Сам решаваш кои и колко кредита да обединиш. Условията са фиксирани за целия период на кредита. Можеш сам да избереш удобна за теб падежна дата, съобразена с датата, когато получаваш месечния си доход.

Ако все пак още се чудиш, виж дали не е време да обединиш задълженията си тук.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации