Лични финанси

Оборудвай колата си за почивката

Публикувано на 28 август 2019 от Валентина Райнова

Оборудвай колата си за почивката

Опаковането на багажа за почивката не винаги е лека задача.

Подреждането на багажа в колата те предизвиква да проявиш всичките си комбинативни умения и да си припомниш как се играе тетрис. Освен неудобството, което ти причинява, претоварената кола може да се окаже и опасна за твоето пътуване.

Независимо дали имаш малък или голям автомобил, имаш възможност да транспортираш багажа си, спортното си оборудване, палатки с различни аксесоари, без да жертваш безопасността или комфорта на пътниците.

Кутия за багаж

Малки или големи, твърди, полуеластични или гъвкави, със странично натоварване или отзад, кутиите за багаж предоставят богат избор на модели и обхват по отношение на цени. Следователно твоят избор зависи от твоите нужди, очакваната честота на използване и бюджет, който си склонен да отделиш. Увери в добрата съвместимост на багажника с твоето превозно средство, особено допустимото натоварване и максимално допустимото пространство на покрива.

Ремарке

Като практични за транспортиране на обемисти предмети, както и за свръхбагаж, ремаркетата изискват инсталирането на одобрена, фиксирана, подвижна или завъртаща се система. Дори да се различават като модел: 2 или 4 колела, затваряне с брезент или качулка и т.н., всички отговарят на стриктното законодателство, като се започне с максималното допустимо тегло на превозното средство, празно и натоварено. Инсталацията и следователно покупката на регистрационен номер и светофар също са задължителни.

Ски багажник

Ако твоето превозно средство вече е оборудвано с рафтове за покрив, лесно ще намериш монтажна система за ски. Има варианти за всеки бюджет. Ако не, помисли за магнитни модели. Достъпни и практични, те се придържат директно върху покрива. Плъзгащите спортни ентусиасти най-накрая ще имат всичко, за да спечелят от избора на смесен модел за ски и сърфове!

Багажник за велосипеди

Има различни системи за превоз на велосипеди, в зависимост от това дали са прикрепени директно към багажника, върху покривните релси или върху теглич. Направи своя избор, като вземеш предвид цената, но и характеристиките на твоят автомобил (височина, форма на покриваи други), инструкции на производителя и бъдещото използване на велосипеда. Независимо кой модел избереш, не забравяй, че регистрационният номер и задните светлини на колата трябва винаги да са видими.

Какъвто и вариант да избереш, важно е да си спокоен за своето пътуване. За всеки свой план, можеш да разчиташ на финансиране от БНП Париба Лични Финанси.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации