Лични финанси

Обнови библиотеката с минимални средства

Публикувано на 19 февруари 2019 от Веселина Евтимова

Обнови библиотеката с минимални средства

Мечтаеш ли за място, в което може да съхраниш всичките си книги, като оставиш място и за нови?

Най-вероятно си мечтаеш за личен кът, в който можеш да отсядаш, за да отмориш с приятно четиво. Задачата ти не е лесна, особено ако живееш в малък апартамент, но с малко средства и повечко въображение, мисията е възможна.

Открий правилното място

Като за начало огледай дневната. Имаш ли нужда от огромната секция, която постави, защото искаше да прибереш всички дреболии преди години. Отвори всички шкафове и опитай да оптимизираш съдържанието в тях. Ако се окаже, че няма с какво да запълниш празните места, то си една крачка напред пред изпълнене на целта. Така хем ще подновиш омръзналата ти секция, хем ще се наслаждаваш на любимите книги по всяко време.

Обикновено в спалнята си човек има ненужни мебели и доста празни стени. Помисли дали нямаш свободна стена, на която да поставиш няколко рафта, на които любимите ти книги ще са на една ръка разстояние, докато си почиваш. Добрата книга е добро лекарство против безсъние, както и такова срещу положително събуждане.

Ако живееш в къща, обикновено имаш много място в коридорите. Най-често, неусвоено остава пространството между етажите. Помисли дали не би могъл да поставиш няколко рафта, на които да съхраниш книги.

Избери мебел

Ако си готов с мястото, то време е да помислиш каква да бъде новата ти библиотека. Най-нискобюджетният е да посетиш хипермаркетите от типа направи си сам и да огледаш дървения или MDF материал, който предлагат. Предимството на този вариант е, че няма да имаш излишни рафтове, а само тези, които си преценил. Ще можеш да избереш и цвета, както и дебелината на дъските.

Малко по-скъпо, но не и необосновано, може да посетиш мебелните магазини и да се огледаш за подходящи рафотве с полици.Пазарът е богат на избор и няма да останеш разочарован. Освен това ще имаш шанс да откриеш и удобен люлеещ се стол за четене, както и красива нощна лампа. Ако не ти достигат средства да купиш всичко, което си харесал в магазина, то винаги можеш да разчиташ на отговорен кредитор в лицето на БНП Париба Лични Финанси.

След като си избрал новата мебел - библиотека, предвиди си ден за сглобяването ѝ. Ако сглобяваш мебели за първи път, може да повикаш на помощ приятел, който да те подкрепи. Така няма да усещаш заниманието като тежест, а като повод да прекараш малко повече време със скъп приятел.

Сглоби си сам

Когато си готов с рафтовете, може да си подредиш библиотеката по жанрове или автори, изборът е твой. Сигурни сме, че би отделил повече от ден за това занимание. Допира до любима книга е неописуем, а желанието да я прочетеш пореден път най-вероятно е по-силно от желанието да захвърлиш подредбата.

Ако си открил удобен люлееш се стол, може да го поставиш близо до прозореца на дневната или спалнята си. Ще можеш да се възползваш от дневната светлина и да повиваш пълноценно.
Ако имаш наблизо шкаф или малка масичка, можеш да поставиш и нощната лама и така ще можеш да отмаряш вечер след натоварен работен ден.
Не бързай да запълваш веднага празните места от рафтовете на новата си библиотека. 

Съветваме те да купуваш книгите в дните, в които големите издателства правят намаления. Пожелаваме ти приятно четене и среща с много нови и вълнуващи гeрои.
Ако имаш нужда от финансово решение за предстоящия план за обновяване,
БНП Париба Лични Финанси е насреща да те подкрепи. 

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации