Лични финанси

5 съвета за сигурна почивка това лято

Публикувано на 15 юли 2020 от Валентина Райнова

5 съвета за сигурна почивка това лято

Почивката ни през лято 2020 ще бъде различна - независимо дали на море или планина

Лято 2020 няма да е като никое друго досега и почивката ни ще е много различна - независимо дали е на море или планина. Всеки желаещ да отдъхне за няколко дни далеч от работа и шума се пита какво може да прави и какво не, за какво да внимава и как да спазва необходимата социална дистанция, дори и по време на ваканцията си.

Решение има – трябва да спазваш няколко практични съвета и ще си осигуриш сигурна и спокойна почивка. Ето и тях:

Съвет 1: Резервирай предварително онлайн

Плащанията в хотелите и ресторантите ще се извършват само с кредитна карта. Няма да има химикали или моливи на рецепцията. Затова те съветваме да си направиш предварително резервация и да платиш онлайн с кредитната си карта от БНП Париба Лични Финанси. Така можеш да се възползваш и от дългия й гратисен период и да си осигуриш приятна почивка, без да натоварваш семейния бюджет.

Съвет 2: Пътувай с автомобил

Много по-сигурно и удобно е да избереш да отидеш на почивка със семейния автомобил вместо с автобус или самолет. С обществения транспорт рискуваш да пътуваш с много хора, а това може да има неприятни последствия. Използването на обща климатична система в горещите летни дни пък допълнително поставя на риск от заразяване. Затова избери пътуването с кола – можеш да спираш, когато си поискаш за кратка почивка, а и да планираш сам маршрута.

Съвет 3: Запаси се с храна и напитки

Да, всеки иска, докато е на почивка, да не готви и приготвя храната, а да му сервират и да отиде на ресторант. Да, но лято 2020 е времето за домашната храна, дори и в хотелската стая. Забранени са „шведските маси“, а задължително сервитьори ще сервират на всяка отделна маса. И ако има случай на болен от коронавирус, рискуваш да затворят ресторанта и да останеш без храна. Затова, за да избегнеш подобен проблем, както и срещата с много хора на едно място, напазуравай от някой супермаркет напът за морето и си приготвяй храната в хотела. Можеш да резервираш апартамент, в който има кухненски бокс или къща за гости, в която се предлагат всички удобства. Така можеш да отидеш на почивка с компания и да не ти липсват купоните от заведенията.

Съвет 4: Носи си предпазни средства

Маски, дезифектанти, ръкавици, спирт – всичко необходимо, за да предпазиш себе си и семейството ти – не забравяй да го вземеш и по време на лятната си ваканция. Не се отпускай, дори и ако си на плажа – не забравяй да се защитиш и бъди отговорен към себе си и околните. Спазвай дистанция от поне 2 метра между останалите хора и слагай маска и ръкавици, когато посещаваш закрити помещения. Вземи дезинфектант в чантата и почисти добре шезлонгите, преди да ги използваш. Носи си отделна хавлия за плажа и басейна и отделна за подсушаване, след като излезеш от водата.

Съвет 5: Сложи в багажа кърпи и за банята

Всеки знае, че в хотелите има осигурени тоалетни принадлежности като хавлии и кърпи. Но ситуацията с коронавируса промени и екстрите в хотелските стаи. Вече няма да виждаш доста от тези, с които си свикнал досега, като кърпите в банята, например. Такива просто няма да има. Освен това, завивките и възглавниците ще бъдат сложени в специални пликове. Махат се и сешоарите в баните, за да няма никакъв физически контакт. Така че не забравяй да сложиш в сака и сешоар.

След като те запознахме с правилата за безопасна почивка, остава само да си избереш дестинация. Независимо дали ще отдъхваш в България или в чужбина, можеш да разчиташ за финансирането на БНП Париба Лични Финанси. Разгледай условията на кредита ни за лични цели и кандидатствай изцяло дистанционно, без да се налага да ходиш до офис.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации