Лични финанси

5 съвета за пътуване по празниците

Публикувано на 27 ноември 2015 от Катя Делипавлова

5 съвета за пътуване по празниците

Пътуването по празниците може да бъде изключително натоварващо, скъпо и стресиращо, или пък приятно и изгодно – всичко е въпрос на планиране.

Ако се възползваш от все още изгодните оферти за пътуване, планираш добре и си организиран, можеш да си спестиш главоболията.

Ето 5 ваканционни съвета за безпроблемно пътуване:

#1 Избягвай пиковите дати за пътуване

Основно правило е да не пътуваш преди деня или в деня на празниците. Тогава са най-големите задръствания и трудно можеш да намериш билети за каквото и да е превозно средство. Затова не тръгвай в последния момент. Същото важи и за прибирането след това – пътувай рано и по възможност ден преди последния почивен.

#2 Купи си билети рано

Ако ще пътуваш с влак или автобус, добре е да си купиш билети възможно най-рано. Имай предвид, че повечето хора предпочитат да си запазят билетите предварително, затова е възможно в последния момент да няма места.

#3 Планирай хотела отрано

Ако отиваш на екскурзия, а не на гости при близък, резервирай навреме. За да намалиш разходите си, можеш да потърсиш хотели или къщи за гости, които не са в самия център на града. В този случай, ще е необходимо предварително да проучиш и транспорта, който ще ползваш по време на престоя си.

#4 Стягане на багажа

Когато заминаваш за няколко дни, вземи само най-необходимото с теб и задължително съобрази дрехите с климатичните условия на мястото, което ще посетиш. При пътуване със самолет имаш ограничения в теглото и размера на багажа си. Това важи и за ръчния. Дори и при най-малкото отклонение се налага да платиш допълнителна сума.

#5 Пътуването

За приятно пътуване: зареди телефона и таблета си, вземи си нещо за четене, нещо за хапване по пътя и удобна възглавничка за път. Ако ти предстои да шофираш, подготви автомобила си за зимните условия, за да пътуваш спокойно и сигурно.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации