Лични финанси

5 съвета за ранно планиране на лятото

Публикувано на 11 март 2020 от Валентина Райнова

5 съвета за ранно планиране на лятото

Как умело да планираш почивката.

Направи план

Първото нещо, с което трябва да се заемеш при подготовката на лятната почивка, е да направиш план. Наколко дни на морския бряг и след това - планина. Защо не?

Можеш да планираш кратка екскурзия – всеки ден да си правиш кратки обиколки на различни места. Или да се излежаваш по цял ден на плажа или на някоя зелена полянка – и това е добър план, нали?

Реши кога

В плана влиза и график за дните, през които ще си в лятна ваканция. Планирай ги добре, като съобразиш всичко с останалите ангажименти – семейство, приятели, работа. Фиксирането на определени дати по-рано е чудесна идея, когато става въпрос за отпуска и почивка.

Как ще пътуваш?

Не забравяй да предвидиш и как ще стигнеш до мечтаната си дестинация. Влак, автобус, със собствения ти автомобил или дори самолет, (дори ако искаш да отскочиш до родното Черноморие) – има много варианти.

При всяка ситуация можеш да разчиташ на кредитната си карта от БНП Париба Лични Финанси. С нея можеш да резервираш билети онлайн бързо и лесно и да се възползваш от дългия й гратисен период – до 58 дни.

Резервирай навреме

Много важен елемент е запазването на хотел или мястото за отсядане. Ако си решил да почиваш на море, можеш да отидеш и на къмпинг. Но ако предпочиташ прохладата на планината, вариантът за хижа е чудесен. Каквото и да избереш, непременно резервирай навреме и обърни внимание дали има опция за безплатен отказ от резервацията.

Информирай се

Не оставяй нещата на случайността. Информирай се предварително за мястото, където отиваш – като маршрут, хотел, паркинг и безплатен интернет.

Ако още се чудиш къде да прекараш лятната си почивка, ти предлагаме 5 дестинации, които са интересни, с красиви забележителности и природа.

Но ако имаш идея къде искаш да прекараш лятната си ваканция, но не си сигурен как ще я финансираш, може да разгледаш възможностите за кредит за лични цели на сайта ни. 

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации