Лични финанси

5 начина да финансираш ремонт на дома

Публикувано на 25 март 2019 от Валентина Райнова

5 начина да финансираш ремонт на дома

Искаш ли да превърнеш дома си в уютното място, за което мечтаеш?

Предлагаме ти 5 ключови стъпки за ремонтни дейности, които ще ти спестят доста главоболия, но и пари!

Стъпка 1: Обмисли ремонта и опиши детайлите

Ако си направиш списък с всички желани промени, ще избегнеш появата на някоя досадна дреболия, която да обърка плановете ти. За тази цел можеш да си подготвиш табло със списък на промените. Закачи го на видно място вкъщи, например - на стената в хола. Така всеки път, когато се сетиш за нещо, което искаш да промениш в дома си, просто го добави в списъка. А и по този начин лесно ще успееш да визуализираш идеите си, ще ги споделиш с всеки член на семейството и ще ги изясните в детайли, за да се харесат на всички.

Стъпка 2: Посъветвай се с приятел и специалист

След като си наясно какво искаш да направиш, можеш да събереш идеи от приятели и специалисти, да разгледаш интернет форумите и да се запознаеш с последните тенденции в интериора. Към таблото с идеи можеш да добавиш снимки с конкретните визии, които си харесал. Така по-лесно ще обясниш очакванията си на майсторите и ще избегнеш разминаване в резултата. А и винаги е добре да видиш друга гледка точка, нали?

Стъпка 3: Събери оферти от майстори

За да си сигурен, че ще получиш качествен ремонт, отдели си време да събереш мнения и оферти. Проучи добре фирмата, която ще наемеш. Обърни се към приятелите си за съвет, ако не успяваш да се ориентираш. Ранното планиране в случая ще ти е полезно, за да можеш да се вместиш в графика на избраната бригада. Не избирай на всяка цена най-ниската оферта, защото това може да крие рискове и да ти донесе неприятни изненади след това. Качественият ремонт си струва - затова не подценявай усилията, които всеки специалист ще вложи, за да осъществи идеите ти.

Стъпка 4: Сметни всички разходи за ремонта

Вече си събрал идеи и съвети? Време е да пристъпиш към бюджета за ремонта. Препоръчваме ти да разделиш разходите по пера – отдели си средства само за материали; за майстори; за нови мебели или освежаване на старите; за неочаквани разходи. Ако си искаш да се възползваш от голямото разнообразие в търговските обекти, то можеш да използваш кредитната карта за пазаруване на изплащане на БНП Париба Лични Финанси.

Разбира се, за да планираш и финансираш умело своя ремонт, е необходимо да проучиш цените. Тук говорим за пари и трябва да си много прецизен, което означава да отделиш достатъчно време. Съветваме те в бюджета да заложиш и буфер от поне 25% за непредвидени разходи. И накрая, когато знаеш колко ще излезе всичко, можеш да започнеш да събираш и оферти за кредит за ремонт.

Стъпка 5: Избери кредитор и осигури средства

Ако нямаш кредитна карта, то имаш друг лесен вариант за финансиране на ремонта вкъщи. Трябва ти коректен и прозрачен кредитор. Какво означава това – компания, която да предостави ясно всички условия и да не ги изменя, а да има индивидуален подход при изготвянето на погасителен план и определянето на падежна дата. С други думи, да ти предложи кредит по мярка, който да изплащаш по-лесно. Такъв е кредитът за ремонт на дома на БНП Париба Лични Финанси. Лидерът в потребителското кредитиране у нас създаде специализиран потребителски кредит за финансиране на ремонти до 70 000 лв. и дълъг срок на изплащане.

С него се покриват всички разходи по ремонта: обзавеждане, материали и плащане на строителна бригада. Така финансовата институция помага на хората да реализират проектите си, с които да превърнат апартамента или къщата си в уютния дом, за който мечтаят.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации