Лични финанси

5 мобилни приложения, с които да планираш пътуването си

Публикувано на 6 април 2017 от Кристиана Банкова

5 мобилни приложения, с които да планираш пътуването си

Въпреки новите технологии и умните мобилни устройства, все още, когато пътуваш принтираш самолетния си билет, потвърждението за резервация, както и карта на набелязаните маршрути.

Вече не е нужно да правиш това, защото има много полезни приложения, които ще ти помогнат да организираш цялото си пътешествие през мобилния телефон. Представяме ти няколко от тях, които ще се превърнат в твой личен асистент:

Google Trips

Всичко е на едно място с помощта на приложението на Google за пътешественици. Апликацията събира информация за всичките ти полети от gmail пощата ти и дава полезни съвети за най-посещаваните забележителности и места. Получаваш подробно упътване и полезна информация за тях. Можеш да си избереш заведения за хранене и да направиш резервация. Освен това, чрез Google Trips можеш да организираш всеки ден от пътешествието си. Предлага ти много идеи за забавления на закрито или открито и подрежда маршрута ти в зависимост от времето, с което разполагаш. Най-хубавото е, че целия план, който си заложил, може да бъде достъпен и офлайн.

TripAdvisor

Любимото приложение на милиони пътешественици, TripAdvisor, събира целия свят в телефона ти. Основно се използва, за да ти помогне във всеки един момент на деня да избереш най-доброто място за закуска, обяд или вечеря. Полезното е, че рейтингите на всички заведения са от реални потребители и е почти невъзможно да те подведе за качеството на храната. Но приложението не е само това – през него можеш да намериш изгоден полет или да запазиш хотел. На мейла си получаваш и подробен бюлетин с предложения за топ местата, които да посетиш. Можеш да закупиш и билети за галерии, музеи и атракции.

TripIt

Това приложение почти няма нужда от представяне, когато става въпрос за планиране на пътувания. С TtripIt ще откриеш най-добрата дестинация и ще ти помогне да планираш цялото си пътуване. В него можеш да събереш всичко, което ти е нужно като самолетни билети, хотелски резервации, кола под наем, избрани от теб маршрути. Ще ти даде пълна информация за полетите ти, както и ще ти асистира за избора на най-доброто свободно място в самолета.

TouristEye

Ако се чудиш или не можеш да избереш следващата си дестинация, те съветваме да изпробваш TouristEye. Тази апликация е малко по-различна от останалите  и чрез нея можеш да изградиш списък от места, които искаш да посетиш. Приложението е чудесно за планиране на годишната семейна почивка или ако искаш просто да намериш място за бягство през дългия уикенд. С TroristEye можеш да си направиш различни списъци с дестинации, да ги споделяш с приятели, които също да добавят забележителности или места. А след като вече си на желаното място, от приложението можеш да видиш всички маршрути, информация и карти.

PassWallet

Край на принтирането на самолетните билети с PassWallet. С това приложение всичките ти бордни карти ще са на едно място. Приложението генерира онлайн билет с баркод или QR код, с който минаваш през всички проверки на летището с телефона си. Не е нужно да носиш билета си на хартия. Съветваме те да провериш и мобилните приложенията на самолетните компании, с които летиш. Те също генерират мобилна борда карта, с която да се качиш на самолета.

Планирането на пътешествия е все по-лесно, не само с новите технологии, но и с нашия кредит за финансиране на туристически услуги. Можеш да се отправиш на мечтаното пътуване бързо и удобно в 3 лесни стъпки.

Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, казвам се Кристиана Банкова.

Изпълнявам длъжността експерт управление на съдържание и рекламни проекти в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам парите си?

Ефективното управление на личните финанси е значителна част от ежедневието на всеки човек. За мен най-важно е винаги да имам резерв от спестени средства, за да мога да посрещам извънредните ситуации без затруднение.

Още мои публикации