Лични финанси

5 книги за личните финанси, които трябва да прочетеш

Публикувано на 2 март 2017 от Лили Николова

5 книги за личните финанси, които трябва да прочетеш

Финансовата грамотност е все по-актуална и важна тема, която помага да си осигуриш по-спокоен и успешен живот.

Ето защо ти предлагаме 5  книги, които ще ти помогнат да разбереш света на парите, както и съвети как да ги управляваш. Две от книгите са за най-малките. Така заедно с детето си ще усъвършенствате знанията си за личните финанси.

„Увеличете финансовия си IQ“ от Робърт Кийосаки

Мотото на книгата е: „Отнасяйте се по-умно към вашите пари“. Робърт Кийосаки е сред най-авторитетните личности по теми като финансова грамотност, пари и богатство. В книгите си той обяснява на разбираем и достъпен език важни аспекти в живота на съвременните хора. Тази книга ще те накара да разбереш, че ако не си финансово грамотен, има възможност да те подведат в някои решения, от които зависят благоденствието и финансовата ти стабилност.

„Законите на парите“ от Сузи Орман

Със своята изчерпателност и житейска насоченост, книгата ще ти помогне да се измъкнеш от финансовите си проблеми. Ще разбереш как да промениш веднъж завинаги отношението си към парите. Сузи Орман е финансов експерт и автор на най-търсената книга според класацията на Ню Йорк Таймс. Тя ще ти разкрие петте закона на парите, валидни за всички. Няма значение дали имаш малко спестени пари или кредити към финансови институции, тези правила ще ти помогнат да постигнеш лична финансова стабилност.

„Четирите потока на парите“ от Робърт Кийосаки

Това е изключително важна книга за финансова грамотност и постигане на финансова свобода, написана от автора на световния бестселър „Богат татко, беден татко“. Oт книгата ще разбереш зaщo някoи xopa paбoтят пo-мaлкo, печелят пoвече, плaщaт пo-ниcки дaнъци и cе чувcтвaт финaнcoвo cигуpни. Това е истинският „пътеводител към финансова свобода“, с която ще научиш как да си финансово независим.

„Детето и парите“ от Олга Георгиева

Не веднъж в блога сме ти давали полезни съвети как да образоваш детето за личните финанси и парите. Книгата на българската авторка Олга Георгиева представлява наръчник за родители. С негова помощ ще научиш детето си как се борави с пари, как да управлява джобните си, да спестява и да пазарува.

„Моите пари“ от Джери Бейли, Фелиция Лоу

С помощта на тази книга заедно с детето си ще придобиете знанията, кoитo не cе преподават в училище. „Моите пари“ е богато илюcтpoвана енциклопедия, с която малчуганът вкъщи ще започне да разбира света на парите. Ще разбере как се изкарват, тяхното значение за живота на човека и защо трябва да се пестят.

В блога можеш да откриеш още статии с полезни съвети за изгоден кредит и за повишаване  на финансова грамотност на най-малките.

Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?

Доброто планиране и умелото харчене винаги ми помагат да поддържам баланс. Така мога да посрещна всякакви ситуации без затруднение за разполагаемия ми бюджет.

Още мои публикации