Лични финанси

5 идеи за освежаване на антрето

Публикувано на 21 юни 2019 от Валентина Райнова

5 идеи за освежаване на антрето

Първата функция на входа е да посреща, както и да заяви стила на интериора в дома.

Антрето създава първото впечатление за твоя дом, но от него зависи и твоето собствено настроение. Входът също е място, което трябва да бъде практично, удобно за използване и същевременно с това уютно. Все по-често в съвременните домове няма граница между антрето и основната стая на дома. Затова не е без значение как ще подходиш при избора на стил и декорация на антрето, така че да бъде в хармония с останалата част от него.

Обнови цвета

Боядисването е един бюджетен начин за обновление. Новият цвят на стените до вратата е лесен начин да се материализира входът. Светлите тонове са добре дошли, т.к. обикновенно в тази част от дома няма естествена светлина. Все пак е важно и да бъде в хармония с останалата част от къщата. Това ще донесе характер на пространството, особено ако добавиш и някава хубава декоративна мебел.

Използвай аксесоари

Помисли и за аксесоарите. Букви, огледала, цветя  - входът трябва да се разглежда като отделна стая. Тапетите също са интересен и не много скъп вариант за акцент на пространството.
Ако входът е малък или по-мрачен, голямото огледало, монтирано на една от стените, ще увеличи пространството. Също ще бъде много полезно за последен поглед, преди да се впуснеш в ежедневните задачи.

Дребните акценти са важни

След забързания и натоварен ден, последното нещо, което искаш да те посрещне първо, е претрупаната с якета закачалка, обувки или разхвърляни училищни чанти. За да избегнеш тази базарна обстановка, постави шкаф с плъзгащи се врати, ако пространството позволява. Ако разполагаш с малко място, добави повече закачалки по стените за якетата, рафтовете за обувките и отделенията или кутии за съхранение. Така и началото на деня ще бъде по-подредено и спокойно.

Място за сядане

Пейката е ключова част от входните мебели. Практически,  тя носи чувство на комфорт и удобство – може да си свалиш обувките, например. Не пренебрегвай естетиката и не забравяй, че влизането е първото впечатление, което гостите ти ще имат вкъщи. Добави картини или рамки със снимки, които ще внесат уют и индивидуален характер.

Оптимизирай пространството

Ако антрето е голямо, добър вариант е да има и втора функция, за да оптимизираш използването на това пространство на къщата. Ако имаш стълбище, възползвай се от него и използвай мястото под него за съхранение, например.

Прецени пространството, създай проект и бюджет и избери необходимите материали или мебели от нашите търговски партньори. За всеки малък или голям проект БНП Париба Лични Финанси може да те подкрепи чрез потребителски кредит до 80 000 лв.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации