Лични финанси

5 фантастични есенни фестивали в Европа

Публикувано на 9 октомври 2018 от Валентина Райнова

5 фантастични есенни фестивали в Европа

Възползвай се от богатата културна програма и хубавото време тази есен.

Какво да правиш с всички тези уикенди, когато времето е достатъчно приятно, но не и за разходки сред природата? Предлагаме ти да се отдадеш на културни мероприятия и да опознаеш държавите в Европа. Ето и няколко страхотни фестивала, които си заслужава да посетиш тази есен.

За любителите на изкуството и виното

Бялата нощ или Paris Nuit Blanche е ежегоден арт фестивал, който предлага невероятно преживяване на всички посетители на Града на светлината. През октомври Париж отваря музеи, галерии, кина и всякакви културни сгради. Те стават достъпни и безплатни за цялата нощ и можеш да се разхождаш и разглеждаш до ранните часове на сутринта. Освен това ще можеш да се насладиш на безброй паради, концерти и изпълнения на музиканти и артисти по улиците на Париж. Само добави чаша вино и празничното настроение е повече от сигурно.

За феновете на модерното изкуство и кафето

КАФе Будапеща е фестивал на модерното изкуство и се провежда между 5-и и 21-ви октомври в унгарската столица. Това е едно от най-популярните събития в страната. Фестивалът се фокусира върху всякакви артисти. Посетителите се радват на музикални концерти, приложни изкуства, изложби, театър, танци и много други представления. Будапеща предлага много развита и вълнуваща културна сцена. Ако решиш да се разходиш до този красив град, ще можеш да разгледаш и Националния театър, Траф-къщата на съвременното изкуство, кино Атриум и много други известни места. в града.

За тези, които искат да танцуват

От 17-ти до 21-ви октомври Амстердам се превръща в столицата на електронната музика в Европа. Танцувалното събитие на Амстердам (Amsterdam Dance Event – ADE) е най-големият фестивал по рода си. Освен партитата, фестивалът предлага и сериозна професионална програма. Той се превръща в нещо като семинар, на който фенове и професионалисти могат да общуват и да разменят полезна информация. Най-известните DJ споделят сцена с най-новите и свежи музикални попълнения. Самият фестивал представя над 800 артиста, които показват на какво са способни в различни клубове в града. Всеки ден има работилници, конференции и технически демонстрации, които завършват с парти. Ако си фен на електронната музика, или просто искаш да танцуваш цяла нощ (или за цели пет), Амстердам е твоята дестинация.

За всички, които обичат шоколад

Кой не обича шоколад? Да, вече ти предложихме едно събитие в Париж, но за това със сигурност ще има повече желаещи. Салонът на шоколада е уникално вкусен фестивал, който се провежда за 24-ти път. Тази година датите са 31-ви октомври до 4-ти ноември. В залата ще можеш да видиш повече от 200 готвача на десерти, майстори на шоколада и конфекционери от цял свят. Всички, събрани от едно нещо - шоколада. Ще можеш да научиш всичко за шоколада от най-големите експерти и да се вдъхновиш с невероятни рецепти от най-добрите готвачи в света. Освен вкусните изненади, събитието предлага и различни конференции, както и изпълнения на живо. А има и забавачница за най-малките.

Каквото и да избереш, не забравяй, че организирането на пътешествие е по-лесно с кредитна карта.  С нея можеш бързо и безопасно да резервираш самолетни билети, спане и да си купиш билети за събитията, които си харесал. Определено може да бъде полезна в чужбина: за наем на кола, както и за плащания в магазини и ресторанти. Разбери повече за предимствата, които ти дава кредитната карта на БНП Париба Лични Финанси.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации