Лични финанси

5 дестинации за великденската ваканция

Публикувано на 15 март 2016 от Янита Минкова

5 дестинации за великденската ваканция

Ако великденските празници са първата ти възможност за почивка от началото на годината, то сега е идеалният момент да се отправиш на път и да посетиш нов град. Къде ще избереш да отидеш?

Ето и нашите предложения за бягство от традиционното празнуване:

#1 Испания. На около 2 часа път със самолет, това е една от най-слънчевите дестинации за майските празници. Препоръчваме ти Севиля, където можеш да се насладиш на традиционните великденски процесии. Майорка също е предпочитан курорт, а преди летния сезон цените там са доста разумни.

#2 Северна Африка. Ако търсиш наистина слънчеви плажовете, то Египет, Мароко и Тунис ще ти харесат. Освен забавление, градовете предлагат културни забележителности, които не са за изпускане. Туроператорите изкушават с много добри оферти около Великден за тези направления, така че защо да не се възползваш?

#3 Европейските градове. Пролетта е идеалното време да посетиш старите класики като Париж, Рим и Амстердам, които са едни от най-популярните европейски дестинации. Предлагаме ти да обмислиш и екскурзия в Истанбул, Атина или Будапеща. Тъй като са много популярни около великденските празници, можеш да избираш от много оферти.

#4 Британските морски курорти. Това направление е нетипично за българите, но определено си заслужава. Англичаните имат забележителни курорти като Блекпул, Брайтън и Борнмът, където ще откриеш приятни забавления. А ако си почитател на по-спокойните ваканции, ти предлагаме Корнуол, Южен Уелс или Източна Англия. Пролетта е най-хубавият сезон на традиционно по-мрачния остров.

#5 Канарските острови. Слънцето и уникалните пейзажи привличат посетители от цял свят на Канарските острови. Ако искаш да се забавляваш, да посетиш някой клуб или да се насладиш на водни спортове, ти препоръчваме Тенерифе и Лансароте. За почитателите на спокойната ваканция островите Ла Палма и Ла Гомера предлагат тишина и живописни гледки за приятни разходки.

Ако вече си избрал някое от предложенията ни, можеш да разгледаш и възможностите за финансиране на пътуването с потребителски кредит. Онлайн калкулаторът ни ще ти помогне да проучиш различи варианти за сума и вноска, според индивидуалните ти нужди.

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации