Лични финанси

4 трика, с които да изпълниш новогодишните си финансови цели

Публикувано на 5 януари 2017 от Лили Николова

4 трика, с които да изпълниш  новогодишните си финансови цели

Често в списъка на нещата, които искаш да постигнеш през новите 365 дни са финансова стабилност, повече спестявания и разумни харчове.

Предлагаме ти 4 трика, с които ще успееш да изпълниш всичко това през новата година:

# 1 Постави си конкретни цели

Вместо да си обещаваш да спестяваш повече, определи си точна сума, която искаш да имаш в спестовната си сметка в края на годината. Така ще действаш по-целеустремено, за да осигуриш желаната сума. Визуализирай постигането на целта и това ще те мотивира още повече.

#2 Започни с малки стъпки

Когато се опиташ да планираш цялата година, целите могат да ти се сторят непосилни. Ето защо те съветваме да ги разделиш на няколко по-малки в различните периоди на годината. Например, искаш да спестяваш до 100 лева на месец. Не винаги ще успяваш, но всяка победа ще те мотивира за следващия месец. Така ще ограничиш излишните разходи и ще планираш по-добре личните си финанси.

#3 Помощ от приятел

Сподели на близък приятел за финансовите си цели през новата година. Така той ще те мотивира допълнително да ги спазваш. Според проучване на Калифорнийския университет, 70% от хората, които споделят целите си с приятели и им разказват за постигнатото през месеца, успяват да ги спазят.

#4 Използвай новите технологии

Има много технологични инструменти, които можеш да използваш, за да успееш да изпълниш годишните си финансови цели. За да не закъсняваш повече с вноските си по кредита или кредитната карта, можеш да настроиш автоматично плащане на посочена от теб дата. Така всеки месец вноската ще се внасят автоматично. Използвай мобилни приложения за управление на месечния си бюджет. Така ще следиш къде отиват парите ти всеки месец и ще можеш да контролираш разходите си постоянно.

Ще постигнеш целите си по-лесно след като спреш лошите финансови навици и планираш от рано годишния си бюджет.

Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?

Доброто планиране и умелото харчене винаги ми помагат да поддържам баланс. Така мога да посрещна всякакви ситуации без затруднение за разполагаемия ми бюджет.

Още мои публикации