Лични финанси

4 причини да почиваш в България

Публикувано на 17 май 2016 от Янита Минкова

4 причини да почиваш в България

Ето че дойде и времето за планиране на лятната почивка. И ако се колебаеш между България и чужбина, ти припомняме някои от конкурентните предимства на нашата родина според експертите на Huffington Post.

Забавлението

България предлага забавление и възможности за отдих за всеки вкус. Можеш да избираш между спокойствието на планинските СПА центрове, емоциите на морските курорти или уюта на малките села, както в близост до морето, така и в планината.

Храната

Ако пътуваш из България, можеш да си припомниш забравени вкусове или да опиташ невероятни храни, за чието съществуване не си и подозирал. Какво по-хубаво от това да пиеш вино с бански старец в някоя прохладна механа или да опиташ единственото естествено сирене с благородна плесен от село Черни вит?

Американците от Huffington Post са особено впечатлени от мекиците, приготвяни от бабите в къщите за селски туризъм, сиренето и баницата. Ако все още не си им се насладил, може и ти да провериш защо толкова ги харесват. В комбинация със сладко от горски плодове, в салата или без каквито и да е добавки – изборът е твой!

Забележителностите

Със сигурност не си успял да обиколиш всички забележителности в България. В нашата страна ще откриеш повече или по-малко запазени крепости, невероятни манастири, древни светилища и природни феномени. Един от плюсовете е, че посещението на много от тях е безплатно. Само трябва да имаш план какво да посетиш, за което туристическите сайтове могат да ти помогнат.

Разстоянията

Едно от предимствата на България като туристическа дестинация е, че разстоянията не са големи. Така дори да ти дойде идея в последния момент, можеш да се отклониш от пътя си без да загубиш много време. А и няма да ти се налага да променяш първоначалния си план.

За да си подготвен за една пълноценна почивка, ти предлагаме 4 идеи за перфектна лятна ваканция. А за финансирането, можеш да разгледаш нашите предложения за кредит за пътуване, с които да не натоварваш месечния си бюджет.

На добър път!

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации