Лични финанси

4 полезни и достъпни джаджи за колата

Публикувано на 30 декември 2020 от Мария Христова

4 полезни и достъпни джаджи за колата

Ако си от хората, които пътуват много и голяма част от времето им минава в колата, за теб комфортът е важен. Дори и автомобилът ти да не е оборудван със скъпи екстри, има как да направиш пътешествията си по-приятни срещу съвсем разумна инвестиция.

Подготвили сме списък от четири необходими джаджи, които можеш си позволиш и да откриеш следващо ниво на шофьорското удобство.

Хладилна чанта

Това не е някаква особена новост, но е много практична и полезна. На първо място, ще имаш непрекъснато охладени напитки. Ще пазполагаш с място, където да ги съхраняваш, а не да ги разхвърляш из купето. Удобно е, че може да я зареждаш от запалката или от USB порта, както и от изхода за зареждане на ток в багажника. Друго предимство е, че можеш да намериш хубава хладилна чанта за кола на много достъпни цени - от 50 до 200 лв. в зависимост от модела.

Emergency Tool Car

На път винаги може да ти се наложи да си помогнеш в някоя ситуация. За да не носиш инструменти, което е малко неудобно, а и заемат място, ти препоръчваме многофункционалното устройство Emergency Tool Car LUXON 7-in-1. Това са 7 инструмента в един, които ще ти помогнат при нужда в спешни случаи. Има чук за разбиване на прозореца, както и резачка, която позволява да се отървеш от предпазния колан в случай на необходимост. Има и LED фенерче и е много удобно. И най-хубавото - цената на тази джаджа е напълно достъпна - около 40-50 лв.

Камера за паркиране

Ако ти е омръзнало два пъти годишно да боядисваш брони, можеш да си вземеш камера за паркиране. Постави я отзад – на задния регистрационен номер, като можеш да си избереш 180-градусова широкоъгълна камера, с която сигналът да се предава върху екрана на смартфона ти. С нея можеш да паркираш по-лесно и да наблюдаваш какво се случва отзад. Цените на една такава джаджа започват от 70-80 лв. и нагоре.

Aware Car

Сигурни сме, че ти се е случвао да не можеш да намериш колата си на огромния паркинг на мола. Джаджата Aware Car решава тези проблеми, като свързва автомобила със смартфона ти. При паркиране устройството автоматично записва данните за местоположението на колата, помни дори на кое ниво на паркинга си я оставил и ти помага да я откриеш. Хитро, нали? И може да я намериш за около 25 лв. в онлайн магазините.

Ако нашите предложения за тези малки удобства за колата са ти харесали, но все още нямаш собствена такава, можеш да разчиташ на Автокредит от БНП Париба Лични Финанси.

Мария Христова

Здравей, аз съм Мария Христова

Здравей, аз съм Мария Христова

Занимавам се с маркетинг и рекламни проекти в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам личните си финанси?
Вярвам, че управлението на личните финанси е философия. За да я разбереш напълно, трябва да се потопиш дълбоко.

Още мои публикации