Лични финанси

4 идеи за пътуване за 14 февруари

Публикувано на 8 февруари 2019 от Веселина Евтимова

4 идеи за пътуване за 14 февруари

Наближава 14 февруари – денят, в който светът празнува любовта, а у нас празнуваме и празникa на виното.

Независимо дали планираш да отбележиш Деня на влюбените или си традиционалист и залагаш на родното с Трифон Зарезан, хубаво е да помислиш за изненада за любимия човек.

Едно пътуване винаги е добра идея, независимо какъв е поводът. Тази година 14 февруари е четвъртък, така че можеш да го слееш с почивните дни и да си организираш по-дълъг уикенд от 4 дни. А ние ти предлагаме няколко идеи за изгодни пътувания.

Почивка в България

На СПА

Една бърза проверка ще ти покаже, че има много луксозни предложения за почивки в СПА хотелите, но и доста изгодни оферти. Разбира се, имаме предвид тези, които са извън ски курортите. Хотелиерите предлагат големи отстъпки от цените на празничните пакети.

Ако си любител на СПА процедурите и обичаш да се глезиш в басейна или сауната, курортите с топла минерална вода имат доста изгодни предложения. Цените започват от 50 лв. на човек за нощувка със закуска и празнична вечеря, като варират в зависимост от допълнителните екстри. В повечето СПА хотели ползването на минерален басейн със СПА зона е безплатно, така че можеш да си починеш пълноценно на изгодни цени.

На ски

Февруари е перфектното време от годината за ски. В съчетание с романтична вечеря, с чаша вино пред камината, едно кратко пътуване до някои зимен курорт в България със сигурност ще ти хареса. И макар да е сезонът на зимните спортове, могат да се намерят доста изгодни оферти. В планинските ни курорти има предложения за уикенд пътуване на пакетни цени, с включени нощувка, закуска, празнична вечеря. Можеш да намериш хотел за 45 лв. на вечер. Хубавата новина е, че навсякъде може да платиш с кредитна карта. Така няма да имаш притеснения дали разполагаш с достатъчно пари в брой.

На море

Само можеш да си представяш колко романтично и красиво изглежда морето през зимата, нали? Ако досега си ходил само през лятото, но искаш наистина незабравим 14 февруари - с романтика край брега и гледка към вълните, то можеш да избереш пътуване до някои морски курорт. Балчик, Златни пясъци, Несебър – родните дестинации предлагат от 100 лв. за двама на вечер, с празнична вечеря. В повечето хотели има и възможност за ползване на закрит отопляем басейн и зона за СПА процедури. За пълен релакс можеш да съчетаеш и с посещение до някоя хубава винарска изба в района. 

Пътуване в чужбина

Какъв по-добър момент за една екскурзия до романтично място извън България от 14 февруари. Разбира се, когато стане въпрос за Деня на влюбените, всеки се сеща за Париж – град, в който властва любовта и виното. Френската столица е идеална дестинация за празнуване на 14 февруари и на Трифон Зарезан. И макар Париж да е известен като скъп град, с нискотарифните авиокомпании и по-евтин хотел можеш да осъществиш едно доста изгодно пътуване до Париж. Например, можеш да намериш полетите за Свети Валентин за около 70 евро отиване и връщане. Има хотели на цени от 36 евро на нощувка. Можеш да избереш и нощувка в апартамент, тип споделено настаняване, което също е бюджетен вариант.

Доста изгодни оферти за тазгодишния 14 февруари има и до дестинации като Милано, Атина, Венеция. За около 30 евро можеш да резервираш двупосочен самолетен билет до Милано, а за около 45 евро – до Атина.

Направи пътуване до Турция  -  можеш да отскочиш до Истанбул или Одрин. Едно романтично пътешествие до южната ни съседка, с разходка до впечатляващия Истанбул излиза около 100 лв. на човек за 2 нощувки със закуски, плюс транспорт. Ще можеш да го съчетаеш и с пазаруване из турските молове и магазини и да се възползваш от ниските цени в момента в Турция.

А ако имаш притеснения за бюджета си, винаги можеш да ползваш кредитната си карта от БНП Париба Лични Финанси. С нея можеш да резервираш самолетните билети, да запазиш хотелската стая или пък да пазаруваш в търговски обекти. Така ще си спокоен, че имаш пари в себе си във всеки един момент, в който ти потрябват.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации