Лични финанси

3 екзотични дестинации, които можеш да си позволиш

Публикувано на 16 март 2017 от Кристиана Банкова

3 екзотични дестинации, които можеш да си позволиш

Когато си мислиш за екзотични дестинации, не е задължително това да означава луксозни курорти и скъпи хотели.

Подготвили сме ти списък къде да прекараш ваканцията си, ако са ти омръзнали популярните туристически места:

Тайланд

Все повече европейци са привлечени от екзотиката на Тайланд. Поради ниския стандарт на живот е много изгодно да посетиш тази необятна страна с изключителна природа и красиви плажове. Съветваме те да не прекарваш много време в столицата Банкок, защото това е популярна туристическа точка и на доста места цените са европейски. Можеш да се отправиш до някой от близките острови, където наемът на хотел или къща за 4 човека е между 60 и 200 лв. на вечер. Храната също е много евтина – средно около 40 лв. на ден. Атракциите, като разходка със слон или традиционната рикша са също на много достъпни цени. Единственият по-голям разход, който трябва да направиш е за самолетни билети. Имай предвид, че за Тайланд активният туристически сезон е октомври-април и тогава и самолетните билети са по-скъпи. За почти двойно по-ниска цена можеш да отидеш там в периода май-септември.

Филипините

Още една привлекателна азиатска дестинация, известна по целия свят с нископлатената си работна ръка. Ако търсиш бели плажове и синьо море, то някой от филипинските острови е идеалното място. Там можеш да се насладиш на природните чудеса, които предлага местността. Един от най-известните острови е Боракай, който е популярен сред туристите с чисто белите си плажове и кристални води, идеални за гмуркане и водни спортове. Бюджетът, който трябва да си определиш на ден за храна е около 40-60 лв. Можеш да намериш много красиви и типични места за отсядане на цени между 50-150 лв. за нощувка в апартамент за 4 до 6 човека. Отново най-големият разход за това екзотично място ще са самолетните билети.

Камбоджа

Прекрасната Камбоджа се намира в Югоизточна Азия – страна, която често е сравнявана с Тайланд, но не е толкова развита. Там можеш да се насладиш на многото културни забележителности, богатото ѝ историческо наследство, хилядите храмове и наистина уникалната природа. Ако пък искаш да се наслаждаваш на слънцето и да релаксираш с коктейл в ръка,  отправи се към някой от островите на Камбоджа, известни с девствените си плажове. Нощувката на човек там е между 15 и 30 лв., в зависимост от местоположението и условията, които предлага къщата за гости. И тук единственият недостатък са самолетните билети, но с добро планиране и проучване могат да се намерят поносими за бюджета ти оферти.

Мечтаната ваканция вече е съвсем реална, благодарение на нашия потребителски кредит, с който можеш да финансираш пътуването си бързо и удобно в 3 лесни стъпки. Единственото, което трябва да направиш е да избереш следващата си екзотична дестинация.

Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, казвам се Кристиана Банкова.

Как управлявам парите си?

Ефективното управление на личните финанси е значителна част от ежедневието на всеки човек. За мен най-важно е винаги да имам резерв от спестени средства, за да мога да посрещам извънредните ситуации без затруднение.

Още мои публикации