Лични финанси

3 екзотични дестинации, които можеш да си позволиш

Публикувано на 16 март 2017 от Кристиана Банкова

3 екзотични дестинации, които можеш да си позволиш

Когато си мислиш за екзотични дестинации, не е задължително това да означава луксозни курорти и скъпи хотели.

Подготвили сме ти списък къде да прекараш ваканцията си, ако са ти омръзнали популярните туристически места:

Тайланд

Все повече европейци са привлечени от екзотиката на Тайланд. Поради ниския стандарт на живот е много изгодно да посетиш тази необятна страна с изключителна природа и красиви плажове. Съветваме те да не прекарваш много време в столицата Банкок, защото това е популярна туристическа точка и на доста места цените са европейски. Можеш да се отправиш до някой от близките острови, където наемът на хотел или къща за 4 човека е между 60 и 200 лв. на вечер. Храната също е много евтина – средно около 40 лв. на ден. Атракциите, като разходка със слон или традиционната рикша са също на много достъпни цени. Единственият по-голям разход, който трябва да направиш е за самолетни билети. Имай предвид, че за Тайланд активният туристически сезон е октомври-април и тогава и самолетните билети са по-скъпи. За почти двойно по-ниска цена можеш да отидеш там в периода май-септември.

Филипините

Още една привлекателна азиатска дестинация, известна по целия свят с нископлатената си работна ръка. Ако търсиш бели плажове и синьо море, то някой от филипинските острови е идеалното място. Там можеш да се насладиш на природните чудеса, които предлага местността. Един от най-известните острови е Боракай, който е популярен сред туристите с чисто белите си плажове и кристални води, идеални за гмуркане и водни спортове. Бюджетът, който трябва да си определиш на ден за храна е около 40-60 лв. Можеш да намериш много красиви и типични места за отсядане на цени между 50-150 лв. за нощувка в апартамент за 4 до 6 човека. Отново най-големият разход за това екзотично място ще са самолетните билети.

Камбоджа

Прекрасната Камбоджа се намира в Югоизточна Азия – страна, която често е сравнявана с Тайланд, но не е толкова развита. Там можеш да се насладиш на многото културни забележителности, богатото ѝ историческо наследство, хилядите храмове и наистина уникалната природа. Ако пък искаш да се наслаждаваш на слънцето и да релаксираш с коктейл в ръка,  отправи се към някой от островите на Камбоджа, известни с девствените си плажове. Нощувката на човек там е между 15 и 30 лв., в зависимост от местоположението и условията, които предлага къщата за гости. И тук единственият недостатък са самолетните билети, но с добро планиране и проучване могат да се намерят поносими за бюджета ти оферти.

Мечтаната ваканция вече е съвсем реална, благодарение на нашия потребителски кредит, с който можеш да финансираш пътуването си бързо и удобно в 3 лесни стъпки. Единственото, което трябва да направиш е да избереш следващата си екзотична дестинация.

Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, казвам се Кристиана Банкова.

Изпълнявам длъжността експерт управление на съдържание и рекламни проекти в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам парите си?

Ефективното управление на личните финанси е значителна част от ежедневието на всеки човек. За мен най-важно е винаги да имам резерв от спестени средства, за да мога да посрещам извънредните ситуации без затруднение.

Още мои публикации