Лични финанси

10 начина да спестиш от абитуриентския си бал

Публикувано на 21 април 2016 от Катя Делипавлова

10 начина да спестиш от абитуриентския си бал

Един от най-известните американски сайтове за тинейджъри и подрастващи – BuzzFeed Community, попитал своите хиляди читатели за съвет как да спестиш от абитуриентския бал.

Ето и топ 10 от най-добрите предложения за незабравим бал с малък бюджет:

#1 Вместо скъпи козметични процедури, събери у дома приятелките си и се поглезете с домашни маски за лице и тяло. Пусни приятна музика, запали ароматни свещи и приготви домашни рецепти за красота. В интернет можеш да откриеш хиляди  хитринки за козметичен салон у дома.

#2 Спести цяло състояние от скъпия фризьорски салон и се довери на бъдещите коафьори от академията по фризьорство и грим. Това е един страхотен начин с малко пари да имаш впечатляваща прическа. Не се притеснявай, начинаещият коафьор се наблюдава винаги от професионалист.

#3 Открий онлайн уроци и съвети за грим и се упражнявай у дома преди голямата вечер. Инвестирай в качествен и хубав грим, който ще ползваш още дълго време. В социалните мрежи ще откриеш страхотни и подробно обяснени уроци за перфектен грим. С малко упражнения и практика ще постигнеш чудеса.

#4 Използвай стикери или печати за маникюра си. Вместо да губиш няколко часа в салона, можеш да си направиш маникюр с добре подбрани стикери или ефектни печати за нокти. Избери си хубав и качествен лак, който ще ползваш още дълго време.

#5 Пазарувай в аутлети. Защо да даваш 400 лева, като можеш да си намериш разкошна рокля за 3 пъти по-малко пари в аутлет магазините, в които се продават модели от минали колекции? Потърси и онлайн не само в българските, но и в чуждестранните сайтове. Така ще си оригинален и няма риск да видиш някой с облекло като твоето.

#6 Това важи и за обувките. Чифт разкошни обувки могат да струват малко състояние и същевременно да не можеш да ги обуеш никога повече. Ето защо се разрови в аутлетите и за тях. Избери удобни обувки, които да можеш да носиш и след голямата нощ.

#7 Наеми си тоалет от местния театър. Гардеробът на театрите е богат на красиви дизайнерски тоалети, с които ще блеснеш на бала с оригиналност, без да даваш излишно пари.

#8 Позволи на всички от семейството ти да помогнат, с кaквото могат. Те също искат да бъдат част от специалната ти вечер. Вместо да наемаш луксозен автомобил, можеш да използваш семейния автомобил. Те с удоволствие ще те закарат до бала.

#9 Направи парти у дома вместо в скъп ресторант. Можеш да направиш страхотно пиршество с вкусно приготвени у дома лакомства и предястия, вместо да наемаш цял ресторант за семейството.

#10 Използвай семейните бижута. Вместо да даваш излишни пари за скъпи аксесоари и накити, разрови се из старините бижута на майка си или баба си. Те със сигурност имат скрити съкровища, с които да блеснеш на бала.

Ето и един бонус съвет от нас:

Ако много преди празника всички разходи са планирани, това не би трябвало да затрудни семейния ти бюджет. Ако обаче изникнат непредвидени харчове или се наложи плащане на екскурзии, можеш да разгледаш възможностите за финансирането на празника с потребителски кредит. Така ще разсрочиш плащането и ще можеш да си осигуриш мечтания празник.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации