Лични финанси

Удобствата на пътуването с кредитна карта

Публикувано на 23 март 2017 от Лили Николова

Удобствата на пътуването с кредитна карта

Организирането на пътуване в чужбина може да бъде по-лесно с кредитна карта.

Вече все повече хора ползват кредитни карти. При това не само за големи покупки, но и за ежедневните си нужди. А една от най-често посочваните причини за ползването на този финансов инструмент е организирането на пътуване. Днес ще ти разкажем повече за това как кредитната карта улеснява планирането и реализацията на семейната ваканция.

Резервираш по целия свят без ограничение

Когато имаш карта, можеш спокойно да разгледаш всеки сайт за почивки или хотел и да резервираш ваканция без банкови преводи или други посредници. Така имаш възможност да получиш и по-добра цена, тъй като на твое разположение са порталите за резервации и за сравняване на оферти. И не се притеснявай, че може да не приемат картата ти, защото е издадена в България – в ЕС вече тече процес на премахване на така нареченото гео-блокиране и ще можеш да се възползваш от същите оферти, както и хората в Германия или Франция, например.

Ти решаваш как и кога да пътуваш

С кредитна карта спокойно ще платиш самолетните билети за почивката си без да разчиташ на посредничеството на туристическа агенция. Още повече, че имаш свободата да избереш компания и дата на полета и да резервираш възможно най-рано, за да се възползваш от изгодни цени, особено на нискотарифните компании. Друго удобство е, че с карта можеш да си купиш и безмитни стоки в самолета, тъй като повечето авиокомпании имат на борда си ПОС терминали.

А ако пътуваш с кола, няма да се притесняваш дали имаш пари в местна валута, когато се налага да заредиш. Това не означава, че съвсем няма да ти трябва кеш, тъй като по пътя винаги има разходи като магистрални такси или спиране за храна и почивка.

Плащаш всичко навсякъде

С кредитната си карта имаш лесен достъп до музеи, ресторанти, забележителности, увеселителни паркове и други. Така ще можеш да разгледаш всичко, което искаш и да платиш билетите.

Помощ при непредвидени обстоятелства

Ако имаш и ползваш кредитната си карта, ще си спокоен и ако ти се наложи да ползваш медицинска помощ. Както знаеш, тези услуги са доста скъпи, но повечето картоиздатели предоставят на клиентите си застраховка именно за такива случаи. Това означава, че ако ти се наложи спешна пломба или по-сериозно лечение, разходите ти ще са покрити.

Това е само основната част от приложенията на кредитната карта при пътуване. Има и други като наем на автомобил или летищен трансфер. Списъкът с идеи защо е добре редовно да ползваш картата си е много дълъг. Предлагаме ти междувременно да видиш няколко топ дестинации за лятната си ваканция и да научиш повече за кредитните карти на БНП Париба Лични Финанси.

Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?

Доброто планиране и умелото харчене винаги ми помагат да поддържам баланс. Така мога да посрещна всякакви ситуации без затруднение за разполагаемия ми бюджет.

Още мои публикации