Лични финанси

Съвети и идеи за „Last Minute” подаръци

Публикувано на 23 декември 2014 от Биляна Руженова

Съвети и идеи за „Last Minute” подаръци

Купи ли вече подаръците за близките си или и ти ще пазаруваш в последния момент?

Подготвили сме ти 3 ключови съвета, които ще ти спестят главоболията, ако ще търсиш коледни подаръци в навечерието на празника:

# 1 Не влизай в магазина без да имаш идея какво ще търсиш

Една от най-често срещаните грешки при покупката на подаръци е да влезеш в магазина без каквато и да е идея какво търсиш. За да я избегнеш, отдели няколко минути, за да си направиш, дори и наум, списък на хората, за които трябва да купиш подаръци. После помисли какво би било подходящо за всеки от тях. Не е нужно да си намислил конкретен подарък, но е добре да имаш някаква идея. Така пазаруването ще бъде много по-лесно и няма да изгубиш много време в лутане из търговските центрове.

# 2 Изтегли си предварително пари в брой

Колкото и да си свикнал с разплащането с банкови карти, те съветваме да си подготвиш известна сума в брой. Така няма да се сблъскаш с казуса неработещ или претоварен POS терминал, който се среща в дните покрай Коледа.

Друг възможен проблем е липсата на наличност в банкоматите. Затова изтегли пари на място в банков клон или от банкомат, покрай който няма голям пътникопоток.

# 3 Направи си сам

Коледа е подходящ момент да развихриш въображението си и в духа на празника да създадеш сам картички, опаковки, а защо не и подаръци за близките си. Имам много сайтове, които освен идеи могат да ти дадат и насоки как да ги реализираш.

Ето и няколко предложения за подаръци „в последния момент“, с които няма да сбъркаш:

  • Книги

Книгата винаги е стилен подарък. Освен това, подобен дар често се възприема и като комплимент от този, на който се подарява, тъй като се възприема като висока оценка за неговия интелект или умения.

  • Ваучер за масаж

В днешното динамично ежедневие масажът е подходящ подарък и за мъже, и за жени. А ако ваучерът е за целодневно или дори уикенд СПА изживяване, подаръкът ще бъде приет изключително радушно. Хубавото е, че можеш да купиш този подарък онлайн без да се налага да чакаш доставка в последния момент – просто трябва да разпечаташ ваучера.

  • Кошница с лакомства

Покрай Коледа и Нова година сладките изкушения, комбинирани с бутилка хубаво вино, са на особена почит. В магазините има изобилие от тях и лесно можеш сам да направиш комбинация от продукти, ако не намериш готови подаръчни кошници.

  • Парфюми и козметика

Подарък, който лесно може да бъде намерен „в последния момент“, още повече, че козметичните компании имат специални комплекти за празниците. Единственото, с което трябва да се съобразиш, е вкуса на човека, на който ще го подаряваш.

Разбира се, изборът на подарък до голяма степен зависи и от бюджета, с който разполагаш. И за да не изпадаш в ситуация да се чудиш къде са отишли декемврийската заплата и коледният бонус, е добре да планираш разходите отрано.

Весели празници!

Биляна Руженова

Здравей, аз съм Биляна Руженова

Здравей, аз съм Биляна Руженова

Работя като Онлайн Маркетинг Мениджър в БНП Париба Лични Финанси, България.
Как управлявам парите си?
Винаги имам ясна цел за какво трябва да похарча парите си или за какво трябва да ги спестя. Това ми помага да управлявам разумно и отговорно личните си финанси.


Още мои публикации