Лични финанси

Съвети и идеи за „Last Minute” подаръци

Публикувано на 23 декември 2014 от Биляна Руженова

Съвети и идеи за „Last Minute” подаръци

Купи ли вече подаръците за близките си или и ти ще пазаруваш в последния момент?

Подготвили сме ти 3 ключови съвета, които ще ти спестят главоболията, ако ще търсиш коледни подаръци в навечерието на празника:

# 1 Не влизай в магазина без да имаш идея какво ще търсиш

Една от най-често срещаните грешки при покупката на подаръци е да влезеш в магазина без каквато и да е идея какво търсиш. За да я избегнеш, отдели няколко минути, за да си направиш, дори и наум, списък на хората, за които трябва да купиш подаръци. После помисли какво би било подходящо за всеки от тях. Не е нужно да си намислил конкретен подарък, но е добре да имаш някаква идея. Така пазаруването ще бъде много по-лесно и няма да изгубиш много време в лутане из търговските центрове.

# 2 Изтегли си предварително пари в брой

Колкото и да си свикнал с разплащането с банкови карти, те съветваме да си подготвиш известна сума в брой. Така няма да се сблъскаш с казуса неработещ или претоварен POS терминал, който се среща в дните покрай Коледа.

Друг възможен проблем е липсата на наличност в банкоматите. Затова изтегли пари на място в банков клон или от банкомат, покрай който няма голям пътникопоток.

# 3 Направи си сам

Коледа е подходящ момент да развихриш въображението си и в духа на празника да създадеш сам картички, опаковки, а защо не и подаръци за близките си. Имам много сайтове, които освен идеи могат да ти дадат и насоки как да ги реализираш.

Ето и няколко предложения за подаръци „в последния момент“, с които няма да сбъркаш:

  • Книги

Книгата винаги е стилен подарък. Освен това, подобен дар често се възприема и като комплимент от този, на който се подарява, тъй като се възприема като висока оценка за неговия интелект или умения.

  • Ваучер за масаж

В днешното динамично ежедневие масажът е подходящ подарък и за мъже, и за жени. А ако ваучерът е за целодневно или дори уикенд СПА изживяване, подаръкът ще бъде приет изключително радушно. Хубавото е, че можеш да купиш този подарък онлайн без да се налага да чакаш доставка в последния момент – просто трябва да разпечаташ ваучера.

  • Кошница с лакомства

Покрай Коледа и Нова година сладките изкушения, комбинирани с бутилка хубаво вино, са на особена почит. В магазините има изобилие от тях и лесно можеш сам да направиш комбинация от продукти, ако не намериш готови подаръчни кошници.

  • Парфюми и козметика

Подарък, който лесно може да бъде намерен „в последния момент“, още повече, че козметичните компании имат специални комплекти за празниците. Единственото, с което трябва да се съобразиш, е вкуса на човека, на който ще го подаряваш.

Разбира се, изборът на подарък до голяма степен зависи и от бюджета, с който разполагаш. И за да не изпадаш в ситуация да се чудиш къде са отишли декемврийската заплата и коледният бонус, е добре да планираш разходите отрано.

Весели празници!

Биляна Руженова

Здравей, аз съм Биляна Руженова

Здравей, аз съм Биляна Руженова

Още мои публикации