Лични финанси

Ръководство за реконструкция на дома

Публикувано на 25 февруари 2016 от Катя Делипавлова

Ръководство за реконструкция на дома

Преди да започнеш да буташ стени и да усвояваш тераси, отдели си достатъчно време за планиране и консултация със специалисти. Това със сигурност ще се отплати в дългосрочен план.

Повечето неуспешни ремонти се дължат на недобро планиране, което води и до надвишаване на бюджета. Ето как да се предпазиш от нежелани резултати:

Направи оценка на текущото състояние на дома си

Първата стъпка е да опишеш всички промени, които искаш да направиш. Изброй на лист какво очакваш да постигнеш с реконструкцията на дома си - от функционални и структурни до интериорни нововъведения.

Посъветвай се със специалист

След като си набелязал нужните действия, потърси специалист, който да те консултира – инженер или строителна фирма. Заедно ще можете по-лесно да идентифицирате структурните промени и най-вече да набележите кои от тях са възможни и кои не.

Добрите строители разполагат със специалисти като електротехници, водопроводчици, бояджии и дизайнери по интериор, така че можеш да се възползваш от пакетните им услуги.

Осигури си нужните законови разрешения

Провери за кои от реконструкциите ще е необходимо разрешение от общината и се съобрази със законовите изисквания към проекта ти. Тук отново ще ти е от полза, ако наемеш специалист в строителството, който да ти помогне с документацията.

Осигури финансиране на проекта

Разходите по един толкова мащабен ремонт могат да бъдат големи. Затова и специализираният ни потребителски кредит за финансиране на ремонт е до 70 000 лева. С него можеш да превърнеш апартамента или къщата си в уютен дом, без да правиш компромис с желанията си. След като изчислиш каква сума ще ти е необходима за ремонта, лесно ще я разсрочиш със заем за избран от теб период, с вноска според предпочитанията и възможностите ти.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации