Лични финанси

Как да пазаруваш в последния момент?

Публикувано на 22 декември 2015 от Катя Делипавлова

Как да пазаруваш в последния момент?

Какво да направиш, ако не си голям фен на обикалянето по магазините, не обичаш да пазаруваш, но не искаш да разочароваш любимите си хора? Специално за теб подготвихме няколко екстремни съвета по този повод:

24 часа преди началото на празниците

Ако имаш цял ден пред себе си, за да напазаруваш всичко необходимо, ти си късметлия. Той ще ти стигне, за да обходиш достатъчно магазини и да избереш хубави подаръци.

Започни със списък на хората, за които трябва да вземеш подаръци, след което си определи бюджет.

Измисли за всеки човек от списъка повече от една идея за подарък. Така ще имаш възможност да сравняваш цени и да избереш най-подходящия.

Освен материални подаръци като технологични джаджи, дрехи, бижута, комплекти за красота, все по-модерно става да подаряваме на близките си емоции. Можеш да намериш онлайн най-разнообразни предложения за СПА почивки, екстремни преживявания и дори обучения за професионално и личностно развитие. Хубавото на този тип услуги е, че могат да бъдат бързо и лесно закупени онлайн.

Между 2 и 6 часа до началото на празниците

В този случай, най-доброто решение е да се насочиш към най-големия търговски център, за който се сещаш. Това със сигурност няма да ти допадне заради тълпите от хора през този период на годината, но е единственото място, където буквално може да намериш всичко и да купиш идеален коледен подарък.

Отново ти трябва план, за да оптимизираш времето. Бърз списък на близките и възможните подаръци, според предпочитанията им. Книгите са чудесен избор за приятелите, както и готовите подаръчни кошници.

И тук имаш вариант да напазаруваш онлайн, стига подаръците да бъдат под формата на ваучери – за масаж, пътуване, уроци и други подобни. Това, което ще трябва да направиш е само да ги разпечаташ и опаковаш подходящо.

1 час до началото на празниците

Единственото спасение в този случай е да посетиш универсален магазин, в който можеш да намериш всичко от дрехи до аксесоари и домашни потреби. Целта ти тук е да намериш подарък за всеки близък човек от списъка си.

Но какво можеш да купиш наистина бързо? Хубавото по празниците е, че можеш да намериш разнообразни подаръчни комплекти – от козметични до такива с хубав алкохол и чаши.

Могат да се намерят много интересни подаръци в последния момент, трябва само да развихриш въображението си. Освен да зарадваш близките си, важно е и да не надвишаваш предварително определения бюджет, за да се предпазиш от финансова нестабилност.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации